Seikkailija osaa arvioida etäisyyksiä.

Valikko

Etäisyydet


Tavoite:

Seikkailija osaa arvioida etäisyyksiä.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee etäisyyksien arviointia.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot luonto Retkeily Suunnistus
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa, neuvoo ja ohjaa. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Valitaan laulu, jota laulaen kävellään tasaisesti eteenpäin yhden säkeistön ajan. Mitataan sitten kuljettu matka ja painataan se mieleen. Saman laulun tahdissa voi arvioida kuljettua matkaa myöhemminkin.

Mennään korkealle paikalle tai paikalle, josta muuten on hyvä näköyhteys ympäristöön. Valitaan kohteita, jotka on merkitty myös karttaan. Arvioidaan jokainen matka kohteeseen ja mitataan se sitten kartalta. Pitdetään kilpailu siitä, kuka arvaa lähimmäksi.

Tarvikkeet: kartta

Urheilukentällä jokainen laskee, kuinka monta askelta kuuluu 100 metrin matkaan. Mennään tämän jälkeen maastoon ja yritetään arvioida sama matka maastossa. Tarkastetaan matka kartan ja kompassin avulla. Huomioidaan mäet ja muut maaston vaihtelut. Maastossa askeleet voivat olla yllättäen lyhyempiäkin. Mitataan lyhyitä matkoja (esim. 100 m) askeleilla.

Opetellaan arvioimaan myös etenemistä ja ajan kulumista suunnistaessa. Kävellään kilometri ja otetaan aikaa. Kuluuko kilometrin matkaan kauemmin aikaa maastossa kuin tiellä käveltäessä?

Tarvikkeet: kartta, mittanauha, kello

Lisää vinkki

Lisää liite