Seikkailija osaa suunnitella retken ruokalistaa.

Valikko

Menu


Tavoite:

Seikkailija osaa suunnitella retken ruokalistaa.

Kuvaus:

Seikkailija suunnittelee retken ruokalistan.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Retkeily Ruuanlaitto Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa ja opastaa, muistuttaa huomioitavista asioista (ruoan hinta, monipuolisuus jne.) ja huolehtii, että ruoista tulee retkelle sopiva kokonaisuus. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Keskustellaan siitä, minkälaisia erityisvaatimuksia ruoanlaitossa on retkellä. Huomioidaan ruokien säilyvyys ja se, että pakkaukset ovat retkikäyttöön sopivat ja kevyet kantaa. Mietitään, mitä muita asioita pitää ottaa huomioon ruokalistaa suunniteltaessa. Miten ryhmän jäsenten allergiat ja retken pituus ja rankkuus vaikuttavat? Minkä verran aterioita tarvitaan ja miten ne valmistetaan? Tarvitaanko mukaan jotain erityistarvikkeita, kuten vispilä tai purkinavaaja? Kuinka huomioidaan ruoan terveellisyys ja monipuolisuus retkelläkin? Entä miten ruoan hinta pysyy alhaisena? Pohditaan myös ruuan alkuperää. Jokainen vartio suunnittelee yhden aterian. Parien vartio laskee siihen tarvittavat aineet. Keskustelkaa retken jälkeen siitä, miten ruokalistan suunnittelu onnistui. Tarvikkeet: keittokirjoja, titokone/tabletti ja nettiyhteys, ruoka-aineiden muunto- ja annostaulukko

Lisää vinkki

Liite