Seikkailija saa vahvistusta terveille elämäntavoille.

Valikko

Seikkailijan liikunta


Tavoite:

Seikkailija saa vahvistusta terveille elämäntavoille.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu partiossa liikunta- tai urheilutapahtumaan tai lisää liikuntaa arkeensa ja seuraa elämäntapojaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: itsensa-johtamisen-taidot Itsestä huolehtiminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on kannustaa, rohkaista ja toimia esimerkkinä. Tämän aktiviteetin voi joukkue toteuttaa yhdessä tehden tai sitten jokainen kotona esimerkiksi viikon ajan liikkumalla. Tällöin kuitenkin kyseisen viikon jälkeen on hyvä pysähtyä yhdessä miettimään, miten viikko sujui. Vartionjohtajan tehtävänä on kannustaa seikkailijoita ja olla itse esimerkkinä. Sammon ja vartionjohtajan on syytä muistaa, että kaikkien koululiikuntakokemukset eivät välttämättä ole positiivisia, joten pyri tekemään partioliikkumisesta toisenlaista! Yksi partion kasvatustavoitteista on ohjata partiolaisia terveisiin elämäntapoihin. Vaikka partio ei mikään urheiluseura olekaan, tulee ulkoilua ja liikuntaa tarjota lapsille ja nuorille osana partio-ohjelmaa. Tarkoituksena on, että partiossa panostetaan myös fyysiseen kuntoiluun ja opetetaan terveitä elämäntapoja. Partiossa liikunnan on tarkoitus olla monipuolista - seikkailijoista ei siis ole tarkoitus kasvattaa minkään yhden lajin taitajia, vaan tarjota nautinnollisia hetkiä liikunnan parissa luonnossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio lähtee retkelle jollakin kulkuneuvolla esimerkiksi pyörällä tai meloen. pelatkaa.

Vartio suunnittelee ja toteuttaa partioillan perinnepelien (keinumatin, kartun, pisteen jne.) pelaamisen merkeissä.

Vartio pitää perinteiset leiriolympialaiset joukkueen kesken siten, että parit tai vartiot ovatkin sidottu esimerkiksi jaloista toisiinsa kiinni.

Vartio osallistuu suunnistusseuran viikkorasteille lähialueella.

Vartio haastaa oman tai naapurilippukunnan toisen seikkailijavartion jossakin lajissa. Lajia voi harjoitella etukäteen tai se voi olla uusi laji kaikille. Tai miten olisi lippukunnan hallituksen haastaminen sählyotteluun tai saappaanheittoon?

Lisää vinkki

Lisää liite