Seikkailija toimii yhteisönsä hyväksi.

Valikko

Talkoot


Tavoite:

Seikkailija toimii yhteisönsä hyväksi.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu lippukunnan varainhankintaan tai talkoisiin.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: palvelu varainhankinta yhdistystoiminta
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa asialliseen käyttäytymiseen myyntitilanteessa. Vartionjohtaja pitää huolen, että oma vartio käyttäytyy ja toimii asiallisesti, annettujen ohjeiden mukaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jos lippukunnalla tai sen taustayhteisöllä ei ole mitään tapahtumaa, niin joukkue voi järjestää vaikka pienen kirpputorin kololle koloiltana.

Jotta kirpputorille tulisi asiakkaita, asiasta pitää muistaa ilmoittaa ajoissa esim. lähimmissä kaupoissa ja tottakai lippukunnnan sisällä.

Joukkue osallistuu lippukunnan talkoisiin, kerää kolehtia kirkossa, siivoaa tienvarsia, myy adventtikalentereita, valmistaa tuotteita joulumyyjäisiin tai vaikka järjestää lippukunnalle jäsenhankintatempauksen. Sampo perustelee seikkailijoille osallistumisen tärkeyttä: talkoilu on koko lippukunnan yhteiseksi hyväksi ja kaikkien osallistuminen on tärkeää. Aina ei pidä odottaa itselleen palkkiota. Partiossa on yhdessä tekemisen perinne, jonka säilyttäminen on tärkeä asia.

Kokouksessa käydään ennen myyntitempausta läpi myös, kuinka myyntitilanteessa käyttäydytään asiallisesti. Seikkailijoille kerrotaan, että he edustavat partion ulkopuolisille osallistujille koko partioliikettä - partiohuivit kaulaan siis! Seikkailijoita voi myös kannustaa pukeutumaan viralliseen tai puoliviralliseen partioasuun, jos se sopii tapahtumaan. Monelle tapahtumaan osallistujalle partiolaisten tunnistaminen voikin olla kimmoke tukea partiotyötä.

Tarvikkeet: partioasu tai ainakin huivi, mahdollisesti vaihtorahaa tai työhanskat tilanteesta riippuen.

Lisää vinkki

Lisää liite