Seikkailija osaa käyttää lippukunnan kelluntapukineita ja tietää, että pelastusliivit ovat aina vesillä liikuttaessa käytettävä varuste.

Valikko

Pelastusliivit


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttää lippukunnan kelluntapukineita ja tietää, että pelastusliivit ovat aina vesillä liikuttaessa käytettävä varuste.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee kelluntapukineiden oikeaoppista käyttöä. 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona Vesillä
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo opastaa, ohjaa ja huolehtii turvallisuudesta. Sampo hankkii kokeiltavaksi mahdollisimman monenlaisia kelluntapukineita, ainakin kaikki lippukunnan varaston mallit. Seikkailijoille kerrotaan käsillä olevista kelluntapukineista perusasiat ja havainnollistetaan niiden pukeminen päälle. Sampo opettaa seikkailijat pukemaan ne oikeaoppisesti.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja harjoittelee vartionsa kanssa kelluntapukineiden pukemista. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen - varusteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat pitävät muotinäytöksen erilaisista pelastusliiveistä.

Seikkailijavartiot kisaavat toisiaan vastaan viestissä, jossa jokainen vuorollaan pukee pelastusliivit oikeaoppisesti ja ottaa ne pois päältä.

Paukkuliivitkin olisi hyvä saada esiteltäväksi, mutta niiden käyttöä harjoitellaan vain kuivalla maalla, koska patruunat ovat kertakäyttöisiä.

Lisää vinkki

Liite