Seikkailija osaa käyttää turvallisesti retkikeitintä.

Valikko

Retkikeitin


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttää turvallisesti retkikeitintä.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu lippukunnan käytössä olevaan retkikeitinmalliin (esim. trangiaan) ja oppii kokoamaan, käyttämään, purkamaan ja pakkaamaan sen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto Tulenteko
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo huolehti paikalle tarvittavat välineet. Hän opettaa asian tarvittaessa vartionjohtajille sekä huolehtii paloturvallisuudesta.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki vartion jäsenet pääsevät kokeilemaan keittimen käyttöä. Jokaisen tulee osata kasata ja purkaa keitin sekä käyttää sitä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen - varusteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jokainen seikkailija kokoaa keittimen käyttökuntoon ja pakkaa sen jälleen pakettiin. Joko jokaisen omasta suorituksesta tai vartion kokonaissuorituksesta otetaan aika. Kun seikkailijat ovat jo harjoitelleet keittimen kokoamista, voidaan kokoamista vaikeuttaa. Kustakin vartiosta yksi seikkailija vuorollaan yrittää kasata retkikeittimen silmät sidottuna muiden vartion jäsenten antaessa ohjeita. Myös tämä harjoitus voidaan käydä kisana.

Vartio valmistaa jauhelihakeittoa alusta alkaen itse. Jauheliha ruskistetaan keittimen paistinpannulla ja sen jälkeen keitetään perunat sekä muut keittoon halutut juurekset kypsiksi. Keitto maustetaan esimerkiksi suolalla ja pippurilla sekä joukkoon lisätään kypsä jauheliha.

Lisää vinkki

Liite