Seikkailija osaa pakata ja säätää rinkkansa itse.

Valikko

Rinkka


Tavoite:

Seikkailija osaa pakata ja säätää rinkkansa itse.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee rinkan pakkaamista ja säätämistä. 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ohjaa opettaa ja auttaa seikkailijoita oivaltamaan itse.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen - varusteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue jakaantuu vartioiksi. Vähän matkan päähän on asetettu rinkat, joihin kaikkiin on pakattu samat retkivarusteet. Jokainen saa lapulla varusteen, joka on etsittävä rinkasta. Yksi seikkailija kerrallaan etsii rinkasta käsituntumalla oikean varusteen. Löydettyään sen, hän juoksee lähettämään seuraavan matkaan. Voittajavartio on se, jolla on ensimmäisenä vaadittavat varusteet kasassa. Leikin jälkeen käydään yhdessä läpi rinkan sisältö ja harjoitellaan rinkan oikeaoppista pakkaamista. Samalla on hyvä pohtia, mitä varusteita tulevalle leirille tarvitaan ja miten ne tulisi pakata rinkkaan, jotta tavarat löytyvät helposti. Rinkkaan ei tässä harjoituksessa kannata pakata teräviä esineitä.

Vartiot kisaavat toisiaan vastaan pakkaamisnopeudessa. Pöydällä on tyhjä rinkka ja paljon ryppyisiä tavaroita. Tavaroita on hyvä olla niin paljon, että ne juuri ja juuri mahtuvat rinkkaan oikein viikattuina ja pakattuina. Tavaroiden mahtumisen lisäksi voittajajoukkueen tulee olla pakannut rinkka oikein painon jakautumisen ja tavaroiden sijainnin kannalta. Lähde: Scouterna

Sampo ottaa mukaan rinkan sekä tarpeellisia ja tarpeettomia retkivarusteita. Harjoitellaan vartioittain pakkaamista ja rinkan säätämistä. Mietitään, miten tavarat kannattaa sijoitella. Mitä tarvitaan usein? Minkä voi jättää pohjalle? Mikä kannattaa jättää kotiin? Kokeillaan rinkan säätämistä sammon rinkalla tai seikkailijoiden omilla rinkoilla. Järjestetään makuupussin pakkauskisa tai viesti, jossa jokaisen vuorollaan pitää pakata rinkkoihin sovitut varusteet. Tarvikkeet: rinkka, sekalaisia tavaroita.

Lisää vinkki

Liite