Seikkailija kehittyy johtamistaidoissa.

Valikko

Vartionjohtajana toimiminen


Tavoite:

Seikkailija kehittyy johtamistaidoissa.

Kuvaus:

Seikkailija toimii vartionjohtajana. 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Kaveritaidot Partiokulttuuri Rohkeus Ryhmähenki Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo varmistaa, että seikkailijat vuorollaan saavat toimia vartionjohtajina. Sampo suunnittelee ohjelman niin, että vartionjohtajille löytyy sopivia vastuutehtäviä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen - varusteet

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kuukauden pituinen jakso viikkokokouksissa tai yhden yöretken ajan lienee melko sopiva. Vartionjohtajapestin pituus kannattaa mitoittaa siten, että joukkueen kaikki seikkailijat ehtivät toimia vartionjohtajina vähintään kerran yhden ilmansuunnan eli noin puolen vuoden aikana.

Seikkailijat harjoittelevat pieniä johtamistehtäviä omissa vartioissaan. Käytännössä vertaisjohtajuus merkitsee sitä, että seikkailijat saavat harjoitella taitoja ja tietoja tehokkaasti tekemällä pienemmissä ryhmissä ja toimia vuorotellen niiden johtajina. Seikkailijat harjoittelevat vartionjohtajina hyvin pieniä johtamistehtäviä, esimerkiksi ohjaavat omaa vartiotaan leikissä tai kisassa, hakevat ja jakavat erilaisia tarvikkeita, jakavat puheenvuoroja tai tehtäviä. Ensiksi sampo esimerkiksi opettaa tai näyttää läpikäytävän taidon tai asian yhteisesti koko joukkueelle. Sen jälkeen vartioiden johtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä. Seikkailijaikäiset eivät itse suunnittele kokonaisia kokouksia tai edes niiden osia. Ideointiin ja päättämiseen voi toki osallistua koko joukkue yhdessä, mutta vastuu toiminnasta ja sen ohjaamisesta kuuluu sammolle.

Lisää vinkki

Liite