Seikkailija osaa käyttää ja säilyttää sahaa turvallisesti.

Valikko

Saha


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttää ja säilyttää sahaa turvallisesti.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee turvallista sahan käyttöä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Arjen taidot Kädentaidot Turvallisuus
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on varmistaa, että sahaus sujuu turvallisesti. Hän käy vartionjohtajien kanssa läpi sahan käytön ja sahaamisen perusteet sekä turvallisuusasiat. Vartionjohtajan tehtävänä on opastaa vartiota sahauksessa sammolta saatujen ohjeiden mukaan. Hän huolehtii, että kaikki vartiosta saavat kokeilla.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio voi rakentaa linnunpönttöjä. Linnunpönttöjen tarkemmat mitat löytyvät netistä. Huolehtikaa siitä, että pöntöistä tulee asumiskelpoisia ja että ne kiinnitetään toimiviin paikkoihin. Myös pönttöjen huolehtimisesta tulee sopia.

Joukkue rakentaa päiväkirjalleen kannet pisto- tai lehtisahalla. Seikkailijat voivat suunnitella sahattavaksi esimerkiksi joukkueen jogon tai tunnuksen. Vaihtoehtoisesti joukkue voi sahata laatikon joukkueen tai vartion tavaroille.

Sido solmu
Leikkijät ovat piirissä kädet selän takana. Yksi leikkijöistä kiertää piiriä naru mukanaan. Hän antaa narun jonkun käteen ja sanoo esimerkiksi: sido jalussolmu. Tämän jälkeen hän jatkaa piirin kiertämistä kävellen. Ellei solmu ole valmis hänen saapuessaan uudelleen solmun tekijän kohdalle, joutuu tämä vuorostaan kiertämään piiriä.

Seikkailijat sahaavat puita joukkueen nuotioiltaa tai laavuyötä varten. Vartiot voivat kisata, mikä vartio sahaa ensimmäisenä tietyn määrän puita. Nikkaroikaa leirille kuivatuspuita, pöytiä, aitoja tai ilmoitustaulu. Rakentakaa kololla päiväkirjalle kannet pisto- tai lehtisahalla tai laatikko joukkueen tai vartion tavaroille. Alkukeväästä voitte rakentaa kolon pihalla linnunpönttöjä.

Lisää vinkki

Lisää liite