Seikkailija on uimataitoinen.

Valikko

Uimataito


Tavoite:

Seikkailija on uimataitoinen.

Kuvaus:

Seikkailija osaa uida 200 m. Lisäksi seikkailija tutustuu uinnin ja vesilläliikkumisen turvallisuuteen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Arjen taidot Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sampo varmistaa turvallisuuden uintireissun aikana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Seikkailija jaksaa paremmin jos hän ui vuorotellen selkää ja jotain muuta (50 m muu, 25 m selkää, 50 m muu, 25 m selkää ja 50 m muu) koska silloin hän pääsee välillä huilaamaan (selkäosuuksilla)

Joukkue käy läpi myös vesilläliikkujia koskevia sääntöjä ja harjoitellaan pelastusliivien sekä turvavaljaiden käyttöä. Lopuksi kilpaillaan siitä, kuka pukee valjaat päälle nopeimmin.

Seikkailijat harjoittelevat uimista kesäleirillä tai uimahallissa. Riittävään uimataitoon vaadittava matka on 200 m, josta 50 m on selkäuintia.

Halutessaan voidaan suorittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton (SUH) uintimerkki (harrastusmerkki, taitomerkki, uimamaisteri). Lisää tietoa näistä saat uimahallista rohkeasti kysymällä tai netistä SUH:in sivuilta

Monissa kaupungeissa partioryhmillä on mahdollisuus päästä uimaan ilmaiseksi tai alennetuilla hinnoilla, jos ryhmä varaa ajan etukäteen. Sammon kannattaa ottaa yhteyttä läheiseen uimahalliin tai liikuntavirastoon etukäteen ja selvittää oman paikkakunnan käytäntö. Kun tieto on selvillä, kannattaa se jakaa myös paikkakunnan muille lippukunnille.

Piparkakkuhippa
Kaikki paitsi kaksi seikkailijaa seisovat uima-altaassa pareittain käsikynkässä. Kahdesta parittomasta toinen on natta ja toinen kiinniotettava. Jahdattu voi milloin tahansa tarttua jonkun henkilön käsivarteen, jolloin hänen entinen parinsa joutuu jahdattavaksi. Kun joku jää kiinni, vaihdetaan roolit toisin päin. Jahdattu alkaa jahtaamaan ja toisinpäin.

Lähde: Scouterna

Uintiviesti
Vartiot kisailevat toisiaan vastaan. Jokainen ui vuorollaan tietyn matkan. Jos seikkailijat ovat hyviä uimareita, vartio voi myös valita tietyn tekniikan joka kierrokselle (rintauinti, vapaauinti, selkäuinti…). Apuvälineinä voidaan myös käyttää lautoja.
Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Lisää liite