Seikkailija tuntee kotikuntansa hallintoa.

Valikko

Kunta


Tavoite:

Seikkailija tuntee kotikuntansa hallintoa.

Kuvaus:

Joukkue vierailee kunnan- tai kaupungintalossa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot Vaikuttaminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: yhteiskunnallinen-vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sampo ottaa yhteyttä kunnan- tai kaupungintaloon ja järjestää vierailun.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotiseutu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Seikkailijajoukkueen kannattaa valmistautua vierailuun etukäteen.

Vartio voi esimerkiksi käyttää lakanaa tai isoja papereita toiveiden kirjaamiseen. Sampo kehottaa seikkailijoita kirjoittamaan toiveita siitä miten nuoria pitäisi huomioida kunnassa. Seikkailijat kirjoittavat ajatuksensa erivärisillä tusseilla julisteeseen. Onko koulussa jotakin asioita joita pitäisi muuttaa? Voidaanko nuorisotoimea kehittää? Millaiset ovat urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet?

Vaihtoehtoisesti joukkue voi yhdessä pohtia viestiä, jota vartio haluaa viedä kunnan päättäjille. Vartio kirjoittaa viestin lakanaan. Viesti voi liittyä johonkin paikalliseen teemaan, esimerkiksi "Emme halua että koulun opettajia lomautetaan" tai "Haluamme että nuorisotiloja kunnostetaan". Vartio valitsee paikan, jossa on iso seinä, esimerkiksi kololla tai leirin käsienpesupaikan lähellä. Lakanaan voi kerätä kaikilta partiolaisilta kädenjälkiä ”allekirjoituksiksi”. Valmis lakana luovutetaan kunnan päättäjille vierailun aikana.

Lähde: MLL

Kunnan- tai kaupungintalon yhteystiedot löytyvät netistä.

Joukkue sopii tapaaminen kunnanvaltuutetun kanssa. Kerrotaan myös mielipiteistä hänelle.

Esimerkkejä valmisteluista:
Käytetään lakanaa tai isoja papereita. Seikkailijat pohtivat vartioittain, miten nuoria pitäisi huomioida kunnassa. Vartiot kirjoittavat ajatuksensa erivärisillä tusseilla julisteeseen. Onko koulussa jotakin asioita, joita pitäisi muuttaa? Voidaanko nuorisotoimea kehittää? Millaiset ovat urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet?

Vaihtoehtoisesti voidaan äänestää tärkein viesti, jonkaa haluaisitte viedä kunnan päättäjille. Kirjoitetaan viesti lakanaan. Viesti voi liittyä johonkin paikalliseen teemaan, esim. Emme halua että koulun opettajia lomautetaan tai Haluamme että nuorisotiloja kunnostetaan. Valitaan paikka, jossa on iso seinä, esim. kololla tai leirin käsienpesupaikan lähellä. Lakanaan kerätään kaikilta partiolaisilta kädenjälkiä ”allekirjoituksiksi”.

Tarvikkeet: lakana, tusseja, sormiväriä

Lähde: MLL

Lisää vinkki

Lisää liite