Seikkailija tietää, mihin eri jauholaatuja yleisimmin käytetään.

Valikko

Jauhot tutuiksi


Tavoite:

Seikkailija tietää, mihin eri jauholaatuja yleisimmin käytetään.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee erottamaan toisistaan vehnä-, peruna-, graham- ja ruisjauhot sekä selvittää, mihin niitä käytetään.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kolo
Taitoalueet Ruuanlaitto
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on järjestää tilanne, jossa seikkailija pääsee tutustumaan eri jauholaatuihin. Hän ohjaa seikkailijoita etsimään tietoa jauholaatujen käyttötavoista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leipuri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat suuntaavat koloillassa kauppaan ja tutkivat eri tuotteiden pakkausselosteista, mitä jauhoa mihinkin leivottuun ruokaan on käytetty. He kirjaavat havaintonsa ylös ja päättelevät muistiinpanojen avulla, mihin mitäkin jauhoa käytetään.

Seikkailijat etsivät netistä tietoa siitä, mihin mitäkin jauhoa käytetään.

Tunnistettavat jauhonäytteet voi laittaa pieniin pusseihin, joista seikkailijat yrittävät tunnistaa ne vertaamalla jauhojen ulkonäköä. Vehnäjauhoja käytetään makeisiin leivonnaisiin (pullataikinaan, kakkuihin, piirakkapohjiin, muffineihin), graham- ja ruisjauhoja leipien ja sämpylöiden leipomiseen ja perunajauhoja kiisseleiden, mehukeittojen ja kastikkeiden suurustamiseen.

Lisää vinkki

Liite