Seikkailija huomioi ekologisuuden ruuanvalmistuksen yhteydessä.

Valikko

Ruuanlaiton jätteet


Tavoite:

Seikkailija huomioi ekologisuuden ruuanvalmistuksen yhteydessä.

Kuvaus:

Seikkailija kertaa kierrättämisen taitoja ja oppii huolehtimaan oikein ruuan valmistuksessa syntyvistä jätteistä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kestävä kehitys Ruuanlaitto
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa toimintaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue perustaa kämpän tai retkikohteen ympäristöön kompostin tai huoltaa kolon kompostia. Seikkailijat tutkivat, mitä komposti tarvitsee toimiakseen. He tekevät kompostiin sen vaatimat huoltotoimenpiteet.

Joukkue menee yhdessä ostamaan retken ruokatarvikkeita. Seikkailijat pohtivat kaupan hyllyjen äärellä, millaisilla ratkaisuilla retki on ekologisempi (esimerkiksi paperipäällysteiset karkit vs. irtokarkit).

Seikkailijat huolehtivat yhdessä retken jätteistä niin, että ne päätyvät oikeisiin keräysastioihin. Jätteistä huolehtiminen ei ole vain johtajan tehtävä, vaan joku voi viedä metalliroskat metallinkeräykseen, joku huolehtia kompostiin menevät jätteet perheensä kompostiin ja joku viedä paperijätteet paperinkeräykseen.

Lisää vinkki

Liite