Seikkailija tietää, mitä hänen partiopolullaan tulee tapahtumaan. Seikkailija ei jännitä uutta ikäkautta, vaan odottaa sitä innoissaan.

Valikko

Luotsi tutuksi


Tavoite:

Seikkailija tietää, mitä hänen partiopolullaan tulee tapahtumaan. Seikkailija ei jännitä uutta ikäkautta, vaan odottaa sitä innoissaan.

Kuvaus:

Seikkailijat tutustuvat uuteen johtajaansa / uusiin johtajiinsa. Joukkue voi esimerkiksi tehdä Tervemenoa-jäljen aktiviteetteja yhdessä tulevien vartionjohtajien ja luotsin kanssa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ryhmassa-toimiminen yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon ja ikäkausivastaavien tehtävänä on järjestää seikkailijoiden ja uusien vartionjohtajien ja luotsien yhteinen tapaaminen. Sampo huolehtii siitä, että uudet johtajat saavat riittävästi tietoa seikkailijajoukkueesta pystyäkseen johtamaan sitä tulevaisuudessa. Sammon tehtävänä on myös viestiä koteihin yhdessä uusien johtajien kanssa tulevista muutoksista partio-ohjelmassa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervemenoa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Seikkailijajoukkue voi kutsua vartionjohtajat ja luotsin mukaan koloiltoihinsa. Seikkailijat voivat suunnitella esimerkiksi tutustumisleikkejä tai jotain muuta yhteistä ohjelmaa (leipomista, rekentelua tai muuta vastavaa), jossa he pääsevät toimimaan yhdessä uusien johtajien kanssa ja näin tutustumaan heihin. Koloilloissa voidaan myös tehdä Tervemenoa-vaiheen aktiviteetteja sammon tai luotsin vetämänä.

Uusiin johtajiin on parasta tutustua toiminnallisissa tilanteissa. Heidät voi esimerkiksi kutsua mukaan joukkueen retkelle. Retkellä uudet johtajat voivat vastata tietyistä osuuksista retkellä, jolloin heidän toimintatapansa tulee seikkailijoille jo tutuksi.

Lisää vinkki

Lisää liite