Seikkailija pohtii, mitä hän partiossa on tehnyt ja oppinut.

Valikko

Kirjuri


Tavoite:

Seikkailija pohtii, mitä hän partiossa on tehnyt ja oppinut.

Kuvaus:

Jokainen seikkailija osallistuu omalla vuorollaan joukkueen päiväkirjan kirjoittamiseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Yksin
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Partiokulttuuri Ryhmähenki Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on auttaa joukkuetta pääsemään alkuun ja näyttää mallia kirjoittamisessa. Sampo voi ohjeistaa kirjoitustyötä vaikka samalla, kun joukkue askartelee päiväkirjaa tai kansia. Sampo muistuttaa seikkailijoita siitä, että illan tai retken aikana tehtyjen asioiden selostamisen lisäksi on tärkeää kirjoittaa päiväkirjaan myös siitä mitä on opittu ja miltä se on tuntunut. Joukkueelle kannattaa esitellä myös joidenkin vanhempien ryhmien kirjoja ja samalla kertoa, kuinka mukavia muistoja ne ovat myöhemmin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue keksii itselleen oman systeemin kirjoitusvuorojen arpomiseksi. Se voi olla vaikkapa bingokone, arvonta-automaatti tai pussi, josta nostetaan vuorotellen kirjoittajan nimi. Tärkeintä on, että kyseessä on joukkueen oma perinne.

Joukkue tekee itselleen sähköisen päiväkirjan. Monet ilmaiset blogialustat toimivat myös päiväkirjoina. Joukkueen täytyy miettiä etukäteen, onko päiväkirja julkinen vai jaetaanko se vain joukkueen jäsenten kesken. Jos blogi on julkinen, tulee seikkailijoiden itsensä lisäksi myös heidän huoltajiltaan varmistaa, saako lapsi näkyä blogin kuvissa. Tekstimuotoisen blogin lisäksi videoblogi on mahdollinen.

Joukkue voi myös perustaa itselleen oman Instagram-tilin. Tili on helppo luoda ja päivittää kokouksissa ja retkillä johtajan valvonnassa. Tilin luonnissa on huomioitava, että Instagramin ikäraja on 13 vuotta.

Päiväkirjan täyttäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian seikkailijavaiheen alkamisen jälkeen. Ensimmäinen teksti kannattaa kirjoittaa yhdessä. Ensimmäisille sivuille voi myös lisätä seikkailijoiden tietoja tai vaikka valokuvat. Päiväkirja voi olla myös sähköisessä muodossa. Päiväkirjaan voi ja kannattaa tekstin lisäksi laittaa myös kuvia.

Lisää vinkki

Liite