Seikkailija tuntee vartionjohtajan vastuut.

Valikko

Vartion johtaminen


Tavoite:

Seikkailija tuntee vartionjohtajan vastuut.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu siihen, miten vartiojärjestelmä toimii seikkailijaikäkaudessa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Yksin
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Kaveritaidot Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo kertoo seikkailijoille vartionjohtajan tehtävästä ja symboleista. Sampo varmistaa, että vartionjohtajalle löytyy sopivia tehtäviä joka tapaamiskerralla. Vartionjohtajan tehtävä: Ensimmäiseksi vartionjohtajina toimivat ymmärtävät vastuunsa ja velvollisuutensa paitsi sampoa, myös oman vartionsa jäseniä kohtaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kuukauden pituinen jakso viikkokokouksissa tai yhden yöretken ajan lienee melko sopiva. Vartionjohtajapestin pituus kannattaa mitoittaa siten, että joukkueen kaikki seikkailijat ehtivät toimia vartionjohtajina vähintään kerran yhden ilmansuunnan eli noin puolen vuoden aikana.

Seikkailijat harjoittelevat pieniä johtamistehtäviä omissa vartioissaan. Käytännössä vertaisjohtajuus merkitsee sitä, että seikkailijat saavat harjoitella taitoja ja tietoja tehokkaasti tekemällä pienemmissä ryhmissä ja toimia vuorotellen niiden johtajina. Seikkailijat harjoittelevat vartionjohtajina hyvin pieniä johtamistehtäviä, esimerkiksi ohjaavat omaa vartiotaan leikissä tai kisassa, hakevat ja jakavat erilaisia tarvikkeita, jakavat puheenvuoroja tai tehtäviä. Ensiksi sampo esimerkiksi opettaa tai näyttää harjoiteltavan taidon tai asian yhteisesti koko joukkueelle. Sen jälkeen vartioiden johtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä. Seikkailijaikäiset eivät itse suunnittele kokonaisia kokouksia tai edes niiden osia. Ideointiin ja päättämiseen voi toki osallistua koko joukkue yhdessä, mutta vastuu toiminnasta ja sen ohjaamisesta kuuluu sammolle.

Joukkue askartelee tunnusmerkit, joita vartionjohtajat vuorollaan kantavat. Tunnusmerkki voi olla esimerkiksi huivisolki, rintamerkki tai pillinauha.

Lisää vinkki

Liite