Seikkailija tietää, että hän pystyy vaikuttamaan toisten asenteisiin.

Valikko

Toteutus


Tavoite:

Seikkailija tietää, että hän pystyy vaikuttamaan toisten asenteisiin.

Kuvaus:

Seikkailija toteuttaa joukkueensa kanssa suunnitellun projektin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Palvelu Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ottaa yhteyttä tarvittaviin yhteistyötahoihin ja tukee ja kannustaa. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja varmistaa, että vartio saa suunnitellun asian tehtyä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaakko – palvelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat vetävät muistelemispäiväjuhlan ohjelman. Joukkue lahjoittaa tuoton muistelemispäivärahastoon.

Seikkailijat myyvät tuotteensa myyjäisissä ja lahjoittavat rahat sovittuun kohteeseen.

Jokainen tuo kokoukseen hyväkuntoisen tuotteen, jota ei enää itse tarvitse. Lisäksi seikkailijat ottavat vastaan lahjoituksia muilta lippukuntalaisilta ja vievät ne keräystä järjestävään järjestöön.

Seikkailijat keksivät teemaansa liittyviä sloganeja ja painaa niitä T-paitoihin tai kangaskasseihin. Seikkailijat voivat joko myydä tuotteet myyjäisissä ja kerätä rahaa teemansa hyväksi tai käyttää painotuotteita itse ja sitä kautta levittää sanomaa.

Seikkailijat kirjoittavat yksin, parin kanssa tai vartioittain mielipidekirjoituksen paikallislehden mielipidepalstalle. He ottavat tekstissä kantaa Tietoa-aktiviteetissa huomaamiinsa epäkohtiin, kuten vaikkapa roskaamiseen, kertakäyttökulttuuriin tai metsien hakkuisiin. Sampo auttaa seikkailijoita lähettämään mielipidekirjoitukset eteenpäin. Kirjoitukset kannattaa julkaista myös lippukunnan omissa viestintäkanavissa.

Tarvikkeet: postikortteja, postimerkkejä ja päättäjien osoitteita. Huolestuttaako jokin asia? Pitäisikö kiittää jotakuta päättäjää hyvästä työstä hyväksi? Arkeemme koskevia päätöksiä tehdään kaikilla tasoilla: kansainvälisessä yhteistyössä, valtakunnan päätöksen teossa sekä paikallisesti. Päätösvaltaa on esimerkiksi vaaleilla valituilla edustajilla ja yritysten johtajilla. Seikkailijat kirjoittavat postikortteja valitsemilleen päättäjille ja lähettävät ne heille. Seikkailijat kertovat teemastaan ja siitä, mitä he toivovat päättäjiltä. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijoita kirjoittamaan kohteliaasti mutta napakasti ja allekirjoittamaan kortit.

Seikkailijat tekevät näyttelyn valittuun teemaan liittyen. He sisällyttävät näyttelyyn sellaisia aiheita, joita oppivat Tietoa-aktiviteetissa. Paikkakunnasta riippuen voi olla mahdollista pitää näyttelyn esimerkiksi kirjastossa. Avajaisiin kannattaa kutsua partiolaisia, vanhempia, ystäviä ja paikallisia päättäjiä.

Lisää vinkki

Liite