Seikkailija viihtyy vaelluksella.

Valikko

Toteutus


Tavoite:

Seikkailija viihtyy vaelluksella.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu vähintään kahden yön pituiseen vaellukseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo vastaa turvallisuudesta sekä tukee ja kannustaa. Vaellus voidaan toteuttaa vaeltajien taidoista riippuen joko vartioissa tai koko joukkueen vaelluksena sammon johdolla. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja varmistaa, että vartio pysyy yhdessä ja noudattaa sammon antamia ohjeita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lounas – vaellus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartioiden kannattaa ottaa valokuvia ja videoita vaellukselta, jotta vaellusta olisi helpompaa muistella jälkikäteen.

Seikkailija kirjoittaa vaelluspäiväkirjaa vaelluksen ajan sekä ottaa vaelluksesta mahdollisuuksien mukaan myös valokuvia.

Sampo saattaa kohdata yöpymispaikalla väsyneitä matkalaisia. Sampo valmistaa matkalaisille jonkin kivan yllätyksen, vaikka valmiit tulet tai ihanan herkun, jota he eivät odottaneet saavansa.

Sampo laatii vaellusvartioille tehtäviä, jotka tehdään vaelluksen aikana. Tehtävät voi antaa vartiolle ennen matkaan lähtöä vihkoon kirjoitettuna tai kirjekuoressa. Vaellusreitin varrella voi myös olla kylmiä tai miehitettyjä rastipisteitä. Tehtäväesimerkkejä: vaelluspäiväkirjan kirjoittaminen, vaellusvarusteiden arviointi, reitin varrella olevan suon piirtäminen, reitin piirtäminen karttaan, partioaiheisen tekstin (esim. B-P:n Partiopojan kirjasta) lukeminen ja siihen perustuvan sarjakuvan piirtäminen tai runon kirjoittaminen, retkimuona-arvostelujen laatiminen.

Lisää vinkki

Liite