Seikkailija osaa tehdä yhteisiä päätöksiä ja kertoa mielipiteensä.

Valikko

Ideointi


Tavoite:

Seikkailija osaa tehdä yhteisiä päätöksiä ja kertoa mielipiteensä.

Kuvaus:

Seikkailija valitsee joukkueensa kanssa mieluisan näkökulman projektiin.  

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Isommassa porukassa
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot Kestävä kehitys Luonto Luovuus Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo varmistaa, että jokainen saa äänensä kuuluviin.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa vartionsa keskustelua ja kertoo vartionsa ideat muille.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luode – oma projekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Eläintutkijan onnenpäivä Tänään olette kaikki eläintutkijoita/-tutkimusryhmiä! Tutkijan työ on vaativaa ja kärsivällisyyttä edellyttävää hommaa. Maastopäiviä on paljon. Välillä voi olla huono keli eikä mitään tunnu löytyvän. Mutta sitten koittaa onnenpäivä: tutkija löytää maastoretkellään lajin, jota ei ole ennen löydetty. Huikeaa! Tutkijan mieluisana tehtävänä on nimetä löytämänsä otus. Tänään on sattumoisin juuri teidän kaikkien onnenpäivä. Kaikki tutkimusryhmät ovat löytäneet uuden lajin! Seikkailijat ideoivat vartioryhmissään, millainen uusi löydetty laji voisi olla. Ensimmäisenä päätetään, millaisessa elinympäristössä laji elää. Ryhmät tutustuvat erilaisiin biomeihin eli eloyhteisöihin, ja valitsevat niistä yhdessä kiinnostavimman. Biomit: https://wwf.fi/opettajille/opetusmateriaalit/?id=maapallon-biomit-tietolehtisina Kun elinympäristö on päätetty, ryhmät jatkavat ideointia kirjoittamalla lajiin liittyviä ominaisuuksia paperille. Seuraavalla kerralla etsitään tarkempaa tietoa lajista ideoiden pohjalta.

Maailman mehiläiset ovat uhattuja ihmisten toiminnan takia. Seikkailijat toimivat mehiläisten puolesta.

Joukkue pitää ideariihen seuraavan kysymyksen ympärillä: Mikä saisi ihmiset suhtautumaan myönteisesti kehoihinsa?

Ikäkauden aikana seikkailijat ovat nähneet, miten tarpojat ovat tulleet heidän luokseen toteuttamaan johtamistehtäviään. Jos tämä on inspiroinut seikkailijoita tekemään jotakin vastaavaa, voi yksi ratkaisu olla järjestää ohjelmaa sudenpennuille. Seikkailijat ottavat sammon johdolla yhteyttä akelaan ja selvittävät, olisiko tällaisen projektin toteuttaminen mahdollista ja sopivat akelan ja sammon kanssa sopivan teeman ohjelmalle.

Seikkailijat ideoivat vartioittain haastavamman käsityöprojektin, joka vaatii yhteistä perehtymistä tekniikkaan ja suunnittelua.

Lisää vinkki

Liite