Seikkailija oppii tekemällä.

Valikko

Toteutus


Tavoite:

Seikkailija oppii tekemällä.

Kuvaus:

Seikkailija toteuttaa joukkueensa kanssa suunnitellun projektin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Isommassa porukassa
Paikka Kololla Kotona Ulkona Vierailukohteessa
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ottaa yhteyttä tarvittaviin yhteistyötahoihin, vastaa turvallisuudesta sekä tukee ja kannustaa. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja varmistaa, että vartio saa suunnitellun asian tehtyä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luode – oma projekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tekevät käsityötuotteen ja esittelevät valmiit tuotokset yleisölle.

Hyönteiset ovat myös erityisen herkkiä keväällä, kun vielä on vähän syötävää. Voi siis olla hyvä idea ostaa muutama valmis kukka ja istuttaa niitä. Myöhemmin kesällä krassi on yksi hyvä vaihtoehto, jota on helppo istuttaa.

Jokainen tuo kokoukseen hyväkuntoisen tuotteen, jota ei enää itse tarvitse. Lisäksi seikkailijat ottavat vastaan lahjoituksia muilta lippukuntalaisilta ja vievät ne keräystä järjestävään järjestöön.

Seikkailijat keksivät teemaansa liittyviä sloganeja ja painaa niitä T-paitoihin tai kangaskasseihin. Seikkailijat voivat joko myydä tuotteet myyjäisissä ja kerätä rahaa teemansa hyväksi tai käyttää painotuotteita itse ja sitä kautta levittää sanomaa.

Seikkailijat kirjoittavat yksin, parin kanssa tai vartioittain mielipidekirjoituksen paikallislehden mielipidepalstalle. He ottavat tekstissä kantaa Tietoa-aktiviteetissa huomaamiinsa epäkohtiin, kuten vaikkapa roskaamiseen, kertakäyttökulttuuriin tai metsien hakkuisiin. Sampo auttaa seikkailijoita lähettämään mielipidekirjoitukset eteenpäin. Kirjoitukset kannattaa julkaista myös lippukunnan omissa viestintäkanavissa.

Tarvikkeet: postikortteja, postimerkkejä ja päättäjien osoitteita. Huolestuttaako jokin asia? Pitäisikö kiittää jotakuta päättäjää hyvästä työstä hyväksi? Arkeemme vaikuttavia päätöksiä tehdään kaikilla tasoilla: kansainvälisessä yhteistyössä, valtakunnan päätöksen teossa sekä paikallisesti. Päätösvaltaa on esimerkiksi vaaleilla valituilla edustajilla ja yritysten johtajilla. Seikkailijat kirjoittavat postikortteja valitsemilleen päättäjille ja lähettävät ne heille. Seikkailijat kertovat teemastaan ja siitä, mitä he toivovat päättäjiltä. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijoita kirjoittamaan kohteliaasti mutta napakasti ja allekirjoittamaan kortit.

Seikkailijat tekevät näyttelyn valittuun teemaan liittyen. He sisällyttävät näyttelyyn sellaisia aiheita, joita oppivat Tietoa-aktiviteetissa. Näyttelyyn kannattaa kutsua ainakin vanhemmat sekä lippukunnan muita ryhmiä. Voi myös olla mahdollista pitää näyttely kirjastossa.

Seikkailijat suunnittelevat ja toteuttavat teemaansa liittyvän kantaa ottavan valokuvan ulkona. Kuvan suunnittelussa saa käyttää mielikuvitusta: vartiot voivat tehdä esimerkiksi taideteoksen, pukeutua rooliasuihin, tehdä mielenosoituskylttejä tai valita vain erityisen kauniin ja arvokkaan paikan kuvattavaksi. Sammon tehtävänä on huolehtia siitä, että kuvausluvat ovat jokaisella kuvassa näkyvällä henkilöllä kunnossa. Kuvan voi toteuttaa myös niin, että seikkailijat eivät näy siinä. Seikkailijat jakavat sammon avustuksella kuvan esimerkiksi lippukunnan Instagram-tilillä.

Lisää vinkki

Liite