Sudenpentu siirtyy seikkailijaikäkauteen. Siirtymä tekee tulevaan seikkailijaan vaikutuksen ja hän kokee aidosti olevansa siirtymän jälkeen vanhempi partiolaisena.

Valikko

Osallistun siirtymätapahtumaan


Tavoite:

Sudenpentu siirtyy seikkailijaikäkauteen. Siirtymä tekee tulevaan seikkailijaan vaikutuksen ja hän kokee aidosti olevansa siirtymän jälkeen vanhempi partiolaisena.

Kuvaus:

Siirtymän tehtävänä on selventää sudenpennulle se, että vanha ikäkausi päättyy ja uusi ikäkausi alkaa. Siirtymän toteuttamiseen on tapoja lähes yhtä paljon kuin lippukuntia. Se voi olla viikonlopun retki, kesäleirin osa tai erillinen koloilta. Pääasia on, että siirtymä järjestetään. Lippukunnan kannattaa rohkeasti luoda omia perinteitä siirtymiin, jos niitä ei vielä ole olemassa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela vastaa yhdessä lippukunnan sudenpentuvastaavan kanssa siirtymän toteuttamisesta. Jos mahdollista, mukaan kannattaa pyytää myös sudenpentujen tuleva sampo.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Siirtymä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpenturiihitys: Lauma kertaa kevään aikana kokouksissa tarvittavat sudenpentujen perustaidot, joiden hallinta testataan riihityksessä. Riihityksen tarkoituksena on kartoittaa sudenpentujen taidot ennen seikkailijaksi siirtymistä ja valmistaa heitä tulevaan seikkailija-aikaan. Samalla on mahdollisuus kerrata opittuja taitoja ja soveltaa niitä käytännössä. Riihityksen tarkoituksena ei ole arvostella sudenpentuja eikä asettaa heitä paremmuusjärjestykseen. Riihitystä ei myöskään voida hylätä. Hyvässä riihityksessä sudenpennut saavat uusia kokemuksia ja pääsevät ylittämään omia rajojaan. Riihityksen aikana sudenpennut kulkevat tulevissa vartioissaan tulevan sammon johtamana.

Siirtymäretki: Siirtyvät sudenpennut osallistuvat omalle retkelleen loppukeväästä tai heti seikkailijasyksyn aluksi. Retkellä he voivat tehdä Siirtymä-jäljen muita aktiviteetteja sekä harjoitella jo seikkailijaohjelman Pohjoinen-ilmansuunnan aktiviteetteja. Jos esimerkiksi tähän asti sudenpennut ovat retkillään nukkuneet sisätiloissa, on siirtymäretki oiva mahdollisuus harjoitella rauhassa kamiinateltassa yöpymistä ennen varsinaisia seikkailijaretkiä. Varsinaisen siirtymän voi toteuttaa esimerkiksi herättämällä sudenpennut keskellä yötä ja johdattamalla heidät kynttiläpolulle, jonka varrella luetaan esimerkiksi B-P:n tarina ja joka huipentuu juhlalliseen lippukunnanjohtajan pieneen puheeseen uusille seikkailijoille.

Siirtymäkaste: Siirtyvät sudenpennut otetaan lippukunnan retkellä tai leirillä hetkeksi sivuun muista. Heiltä voidaan sitoa silmät ja kuljettaa esimerkiksi jonkin radan läpi. Lopussa suoritetaan kaste seikkailijaksi. Kaste voi myös olla jokin haastava ongelmanratkaisutehtävä, joka tulevan vartion tulee suorittaa yhdessä. Kasteen jälkeen sudenpennut siirretään nukkumaan seikkailijoiden telttaan tai otetaan mukaan seikkailijaohjelmaan. Tämä konkretisoi seikkailijaksi siirtymisen.

Lisää vinkki

Liite