Sudenpentu tietää, mitä hänen partiopolullaan tulee tapahtumaan, ja valmistautuu siirtymään seikkailijaksi.

Valikko

Teen oman partiopolkuni


Tavoite:

Sudenpentu tietää, mitä hänen partiopolullaan tulee tapahtumaan, ja valmistautuu siirtymään seikkailijaksi.

Kuvaus:

Sudenpennut käyvät yhdessä akelan kanssa lävitse, mitä asioita sudenpentuna on jo ehtinyt tapahtua ja mitä asioita on partiossa opittu. Yhdessä käydään myös lävitse se, mitä sudenpennun partiopolulla on tulossa seuraavaksi. Akela kertoo tulevista toiminnoista ja ikäkausista: mitä tapahtuu seikkailijoissa, tarpojissa, samoajissa ja vaeltajissa. Tulevaisuutta pohdittaessa lauma keskttyy seikkailijaikäkauteen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 30 min
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on kertoa sudenpennuille tulevasta. Jos mahdollista, akelan kannattaa kutsua paikalle sudenpentujen tuleva sampo tai seikkailijaikäkauden vastaava kertomaan seikkailijaikäkauden ohjelmasta ja tapahtumista. Johtajan tehtävänä on innostaa sudenpentuja uuteen ikäkauteen. Akela ohjaa sudenpentuja huomaamaan, mitä kaikkea he ovat jo ennättäneet partiossa oppia ja tehdä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Siirtymä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut rakentavat metsään omat partiopolkunsa. Rakennusmateriaaleina voi käyttää kaikkea luonnosta löytyvää ja mielikuvitus on rajana polun kuvaamiselle. Akelan kannattaa kuitenkin näyttää alkuun hieman mallia, jotta kaikki sudenpennut pääsevät vauhtiin. Esimerkiksi mukavaa leiriä voi kuvata rakentamalla oksista kyseisen leirin leiriportin pienoismallin, retkeä uimahalliin puolestaan vesilätäköllä.

Sudenpennut piirtävät tai maalaavat partiopolkunsa. Akelan tehtävänä on varata paikalle piirtämis- tai maalaustarvikkeet sekä riittävän isoja papereita. Sudenpennut voivat alkuun itse muistella, mitä kaikkea he ovat sudenpennuissa tehneet ja oppineet. Akela auttaa muisteluissa ja tapahtumien ajoittamisessa. Akela ohjaa seikkailijoita piirtämään myös tulevaa. Mitä sudenpennut haluavat tehdä seikkailijoina, entäpä vielä vanhempina partiolaisina? Samalla on hyvä jutella jokaisen omista kokemuksista. Mikä on ollut mukavinta, mikä opettavaisinta? Entä mikä jännittää tulevaisuudessa? Jos mahdollista, partiopolkutyöt kannattaa säästää tulevia tarkasteluja varten.

Lisää vinkki

Liite