Sudenpentu tietää, mitä hänen partiopolullaan tulee tapahtumaan, ja valmistautuu siirtymään seikkailijaksi. Hän tuntee seikkailijaohjelmaa.

Valikko

Tutkin seikkailijaohjelmaa


Tavoite:

Sudenpentu tietää, mitä hänen partiopolullaan tulee tapahtumaan, ja valmistautuu siirtymään seikkailijaksi. Hän tuntee seikkailijaohjelmaa.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu seikkailijaohjelman sisältöön.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on luoda sudenpennulle houkutteleva kuva seikkailijaikäkauden ohjelmasta. Jos vain mahdollista, akelan kannattaa pyytää seikkailijaikäkautta esittelemään lippukunnan seikkailijoita. Mukana olisi hyvä olla myös sudenpentujen tuleva sampo, jotta he pääsevät heti tutustumaan uuteen johtajaansa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Siirtymä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Aktiviteettikortti tutuksi. Sudenpennut saavat tutkittavakseen seikkailijoiden aktiviteettikortin. He voivat lueskella aktiviteettien nimiä ja pohtia, mitä niissä tehdään. Akela, sampo tai mahdollisesti seikkailija kertoo tarvittaessa, mitä aktiviteetti pitää sisällään. Sudenpentujen tehtävänä on löytää aktiviteeteista oma suosikkinsa ja inhokkinsa. Samoin voidaan etsiä esimerkiksi jokin retkelle sopiva aktiviteetti tai sellainen aktiviteetti, jonka voisi harjoitella tekemään silmät kiinni. Akela voi keksiä lisää erilaisia etsittäviä aktiviteetteja.

Lippukunnan seikkailijavartio kutsuu sudenpennut vieraakseen. Seikkailijat valmistelevat iltaa edellisessä kokouksessaan. Illan aikana he voivat esimerkiksi esitellä sudenpennuille seikkailijoiden aktiviteettikorttia ja erilaisia seikkailijoiden aktiviteetteja. Sudenpennut voivat esimerkiksi itse toteuttaa jonkin yksinkertaisen aktiviteetin seikkailijoiden johdolla. Seikkailijat voivat myös kertoa omista suosikkiasioistaan omassa ikäkaudessaan. Esimerkiksi retkistä riittää juteltavaa varmasti pitkään.

Lisää vinkki

Liite