Sudenpentu käyttää mielikuvitustaan. Hän näkee kierrätysmateriaalit hyvänä raaka-aineena.

Valikko

Askartelemme kierrätysmateriaalista


Tavoite:

Sudenpentu käyttää mielikuvitustaan. Hän näkee kierrätysmateriaalit hyvänä raaka-aineena.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu kierrätysmateriaaleihin ja niiden hyödyntämiseen luovalla tavalla. Sudenpentu miettii miten paljon kaikkea käyttökelpoista menee kaatopaikalle. Mitä sille voisi tehdä?

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Kestävä kehitys Luovuus
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävä on hankkia materiaalia paikalle ja innostaa lapsia työssä. Akela voi myös pyytää sudenpentuja tuomaan kierrätysmateriaaleja kokoukseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Askartelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma askartelee kierrätysmateriaaleista taulun, josta käy ilmi, mitä kaikkea iloa on siitä, että käytetään asioita uudelleen. Lauma voi kiinnittää valmiin taulun kolon seinälle.

Sudenpennut tutustuvat akelan johdolla kristilliseen ajatukseen ihmisen vastuusta luomakunnasta. Sudenpennut pohtivat mitä tarkoittaa Raamatussakin mainittu ilmaisu Viljele ja varjele.

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus on julkaissut Oiva-askarteluoppaan, jossa on kasapäin partiomaisia askarteluvinkkejä kierrätysmateriaaleista. Materiaali löytyy esimerkiksi hakusanoilla kierrätyskeskus+askarteluopas.

Taidetta kierrätysmateriaalista: - Maalaus rakennusjätteille (puu, muovi, pahvi, tapetti, suojapaperi…) - Kollaasi paperijätteestä (lehdet, suojapaperit) - Patsas rannalta löydetystä jätteestä, säilyketölkeistä, vanhoista johdoista, muovipakkauksista ja käytetystä nauhasta. Lauma voi järjestää näyttelyn kierrätystaiteesta. Avajaisissa voi tarjota ruokaa astioista, jotka on tehty (puhtaasta) kierrätysmateriaalista. Avajaisissa sudenpennut voivat myös esiintyä soittamalla kierrätysmateriaalista tehdyillä soittimilla. Tarvikkeet: roskaa, sakset, veitsi, teippi, maali, pensseleitä, liimaa Lähde: DDS

Askarrelkaa metsän pikku ötököitä kierrätysmateriaaleista! WWF:n sivuilta löytyy ohjeet eri ötököiden askartelemiseksi, ja kaikissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Ohjeessa on mukana myös taustatietoa kyseisestä ötökästä:

Papier mâché. Lauma askartelee ensin rungon. Runkona voi käyttää esimerkiksi ilmapalloja, wc-paperin hylsyjä, kulhoja, rautalankaa tai kananverkkoa. Runko peitetään talouskelmulla. Lauma valmistaa "tapetti"liisteriä vedestä ja perunajauhoista. Sudenpennut repivät sanomalehdestä suikaleita, kastakavat ne liisteriin ja liimaavat suikaleet rungon päälle. KRunko peitetään muutamalla kerroksella ja sen annetaan kuivua. Lopuksi laumaa maalaa tuotoksensa. Lauma voi valmistaa tekniikalla esimerkiksi eläimiä tai vaikka patsaan lauman maskotista.

Lauma askartelee soittimet kierrätysmateriaaleista. Purkkiin laitetaan helisevä sisältö (kivi, kuivia herneitä, riisiä) halutun äänen mukaan. Purkin kansi teipataan kiinni sen reunoista. Soittimen voi koristella maalaamalla tai erivärisillä teipeillä.

Lauma sopii yhdessä aihealueen, joka voi olla vaikka eläin, ikiliikkuja, kulkuneuvo tai rakennus. Sudenpennut askartelevat käytössä olevista kierrätysmateriaaleista aiheenmukaisia taideteoksia. Valmiista töistä voi järjestää näyttelyn esimerkiksi vanhainkotiin, seurakuntatalolle tai sudenpennun vanhemman työpaikalle. Tarvikkeet: kananmunakennoja, pakkauslaatikkoja ja muoveja, viilipurkkeja, laudan pätkiä, lankarullia, vessapaperirullia, liimaa, niittejä, nauloja, maaleja, siveltimiä

Lisää vinkki

Liite