Sudenpentu kehittää kädentaitojaan ja saa kokemuksia toisten ilahduttamisesta. Sudenpentu osaa ilhaduttaa toista.

Valikko

Teen kortin tai lahjan ystävälle


Tavoite:

Sudenpentu kehittää kädentaitojaan ja saa kokemuksia toisten ilahduttamisesta. Sudenpentu osaa ilhaduttaa toista.

Kuvaus:

Sudenpennut askartelevat pieniä muistamisia, esimerkiksi kortteja tai lahjoja.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Kaveritaidot Luovuus Suomalainen kulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Akela teke pari mallia erilaisista askarteluista. Hän varmistaa, että jokainen sudenpentu saa muistamisen, jos kortit tai lahjat jaetaan laumaillassa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Askartelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut pohtivat yhdessä, millaisia erilaisia tapoja on juhlia. Millaisia erilaisia tapoja on esimerkiksi syntymäpäivien huomioimiseen laumassa? Entä miten synttäreitä juhlitaan kouluissa?

Iltahiljentymiseksi sopii hyvin keskustelu siitä, miksi lahjoja tai kortteja annetaan toisille. Mitä lahajn tai kortin saaminen aiheuttaa toiselle? Entä onko siitä itselle jotakin iloa?

Sudenpentu kiinnittää kartongin palaan kaksipuolista teippiä. Tämän jälkeen hän kiinnittää teippiin kukkia, lehtiä tai muita koristeita. Lopuksi kortti laitetaan kuivaan ja mahdollisimman puhtaaseen hiekkaan, jotta loput teipistä peittyisi hiekalla. Tarvikkeet: 10x15 cm kartonginpala jokaiselle. Leveä (5 cm) kaksipuolinen teippi, koristeita, hiekkaa. Kun kortit ovat valmiita lauma keskustelee siitä, mitä sudenpennut pitivät tehtävästä? Oppivatko he jotakin uutta? Miten yhteistyö sujui askartelun ja siivouksen aikana? Miten muut auttoivat sinua tehtävässä? Lähde: DDS

Postikortit tuohesta. Lauma kerää retkellä tuohen paloja maanomistajan luvalla. Sudenpennut laittavat palat kahden kirjan alle viikoksi, jotta tuohenpala suoristuu. Viikon päästä sudenpennut leikkaavat tuohenpalat haluamansa muotoisiksi ja kirjoittavat viestejä niihin. Lähde: DDS

Sudenpennut askartelevat ystävänpäiväkortteja. Akela on pyytänyt etukäteen sudenpentuja ottamaan mukaan sen ihmisen osoitteen, jolle hän haluaa kortin lähettää. Akela varaa koloiltaan askartelutarvikkeiden lisäksi postimerkkejä ja kirjekuoria. Kun kortti on valmis, suljetaan se kirjekuoreen ja sudenpentu kirjoittaa kortin päälle osoitteen sekä liimaa postimerkin. Jos aikataulu sallii, käy lauma yhdessä pudottamassa kortit postilaatikkoon.

Lisää vinkki

Liite