Sudenpentu osallistuu yhdessä askarteluun ja päättämiseen.

Valikko

Teen läsnäolotaulun


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu yhdessä askarteluun ja päättämiseen.

Kuvaus:

Sudenpennut suunnittelevat ja valmistavat jokaiselle oman tai yhteisen läsnäolotaulun. Läsnäolotauluun kerätään käyntikertoja.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Ryhmähenki Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela varmistaa, että kaikki sudenpennut saavat olla suunnittelussa ja toteutuksessa mukana ja että jokaista sudenpentua kuunnellaan. Akelan tehtävänä on huolehtia siitä, että aktiviteettia tehtäessä sudenpennut harjoittelevat tekemään yhdessä päätöksia esimerkiksi taulun ulkoasun suhteen. Lauma voi esimerkiksi akelan avustuksella pitää äänestyksen. Akela voi johtaa sudenpennut yhdessä päättämään, miten työvaiheet kannattaa jakaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Askartelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jokainen sudenpentu kerää kokouskerroilla puuhelmiä omaan pieneen lasipurkkeihin. Ensimmäisellä kerralla sudenpentu kirjoittaa purkin kanteen tai etikettiin oman nimensä. Lauma voi myöhemmin tehdä puuhelmistä esimerkiksi korut.

Taulun suunnittelun lähtökohdaksi voi ottaa lauman nimen: Kurret keräävät käpyjä ja Sudet leimaavat sudenjälkiä. Jokainen sudenpentu valmistaa läsnäolotaulun itselleen, tai sitten tehdään yksi yhteinen, jossa on kohta jokaiselle lauman jäsenelle. Läsnäolotaulun voi tehdä mistä vaan: kartongista (esim. siili, johon liimataan paikallaolon merkiksi hammastikku piikiksi), laudasta (johon lyödään joka kerta yksi naula esim. tähtikuvion muotoon), narusta (jokaiselle sidotaan seinälle naru, johon saa joka kerta laittaa yhden solmun tai helmen) tai muovisesta pääsiäismunasta (käyntikerroilla kerätään munaan herneitä, ja kauden lopuksi läsnäolotaulusta tulee valmis rytmimuna).

Lisää vinkki

Liite