Sudenpentu saa kokemuksia tarkoitukseen sopivan hahmon valmistamisesta.

Valikko

Teen sorminuken


Tavoite:

Sudenpentu saa kokemuksia tarkoitukseen sopivan hahmon valmistamisesta.

Kuvaus:

Lauma suunnittelee ja valmistaa sorminuket esimerkiksi jotakin tarinaa tai näytelmää varten.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela varmistaa, että lauma suunnittelee yhdessä ja että kaikki sudenpennut tulevat kuulluiksi suunnittelun aikana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Askartelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma esittää jonkin tutun kertomuksen omatekemillä sorminukeilla. Lauma valitsee kertomuksen, jossa on erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Miten erilaisuus näkyy nukeissa? Lauma keskustelee erilaisista taustoista ja siitä, miten erilaiset katsomukset näkyvät. Näkyykö katsomus päällepäin? Millaisesta kodista ja kulttuurista oma nukke tulee? Mitä nukke leikkii ja kenen kanssa?

Sudenpennut valmistavat sorminuket huovuttamalla. Lauma voi tasohuovuttaa levyn, josta sorminukke ommellaan tai sitten nuken voi tehdä neulahuovutuksena. Neulahuovutus on kuitenkin pitkää pinnaa vaativa tekniikka.

Sudenpennut valitsevat jonkin tarinan, johon he valmistavat hahmot. Tarina voi olla esimerkiksi Pyhän Yrjön kertomus, jolloin sudenpennut pääsevät tutustumaan tarinaan näyttelemällä sen sorminukeilla. Lauma valmistaa sorminuket huovasta tai muusta sopivasta materiaalista, esimerkiksi vanhasta sukasta. Sudenpennut leikkaavat materiaalista kaksi reilusti oman sormen kokoista palaa. Palat ommellaan reunoista yhteen. Riippuen tehtävästä hahmosta voi ommeltuun sorminukkeen liimata silmiä, korvia, jalkoja, käsiä ja erilaisia asusteita. Tarvikkeet: erilaisia kangaspaloja, nahkapaloja, lankaa, neuloja, liimaa, helmiä

Lisää vinkki

Liite