Sudenpentu osallistuu lippukunnan tilaisuuden toteuttamiseen ja saa esiintymiskokemusta.

Valikko

Esiinnyn lippukunnan tilaisuudessa


Tavoite:

Sudenpentu osallistuu lippukunnan tilaisuuden toteuttamiseen ja saa esiintymiskokemusta.

Kuvaus:

Sudenpennut esittävät yhdessä valmistelemansa ja harjoittelemansa esityksen esimerkiksi lippukunnan muistelemispäiväjuhlassa, joulujuhlassa, itsenäisyysjuhlassa tai syyskauden aloitustapahtumassa. Askel on helppo yhdistää esiintyjäjäljen muihin askeleisiin. Tämä aktiviteetti kannattaa tehdä Valmistan esityksen yhdessä laumani kanssa -aktiviteetissa valmistetusta esityksestä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Rohkeus Yhdistystoiminta
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Yhteisöön kuuluminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on sopia mihin lippukunnan tilaisuuteen sudenpennut pääsevät esiintymään ja millaista esitystä tilaisuuteen kaivattaisiin. Akela valmistaa sudenpennut esiintymistilaisuuteen kertomalla tarkasti tilaisuudesta ja sen kulusta. Jos on mahdollista kannattaa esiintymispaikka käydä katsomassa etukäteen. Akela toimii esitystilanteessa sudenpentujen tukena ja osallistuu itsekin esityksen toteuttamiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma valmistelee esityksen lippukunnan etänä järjestettävään tilaisuuteen. Lauma videoi esityksensä etukäteen ja taltiointi esitetään lippukunnan tapahtumassa jälkikäteen. Jos lippukunnan yhteiset tapahtumat on peruttu kokonaan, voidaan esitys esittää kokouksesta suorana esimerkiksi lippukunnan Instagram livessä. Akelan on muistetettava tarkistaa sudenpentujen kuvauslupa.

Lämmitellään Sudenpentulauma tekee lämmittely- ja rentoutusharjoituksia ennen esityksen alkua. Akela rohkaisee ja antaa vielä viime hetken vinkkejä ja muistuttaa tärkeistä asioista kuten äänenkäytöstä.

Akela kerää sudenpennuilta esiintymisaiheeseen liittyviä ideoita ja kirjaa niitä näkyviin. Sudenpennut saavat yhdessä päättää, mitä asioita esitykseen tulee ja millainen rooli kullakin lauman jäsenellä esityksessä on. Esitys voidaan valmistaa esimerkiksi valmiiksi tai itse käsikirjoitetun näytelmän pohjalta tai tehdä pantomiimi-, laulu-, akrobatia- tai tanssiesitys.

Lisää vinkki

Liite