Sudenpentu käyttää luovuuttaan ja valmistaa soittimen, jota käyttää esityksessään. Hän saa esiintymiskokemusta.

Valikko

Rakennan oman soittimen ja säestän sillä yhteistä esitystä


Tavoite:

Sudenpentu käyttää luovuuttaan ja valmistaa soittimen, jota käyttää esityksessään. Hän saa esiintymiskokemusta.

Kuvaus:

Sudenpennut valmistavat omat soittimet ja harjoittelevat niiden käyttöä. Lauma voi tehdä vaikka puukapulat, pajupillit tai marakassit. Tämä askel kannattaa yhdistää Esitän partiolauluja – aktiviteetin kanssa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Kädentaidot Luovuus Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Johtajan tehtävänä on hankkia tarvikkeet ja ohjata soitinten valmistusta ja soittoharjoituksia. Johtaja osallistuu musisointiin myös itse. Nokkapentu voi toimia oman pentueensa orkesterinjohtajana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Pullourkuihin tarvitaan lasipulloja, jotka täytetään vedellä. Jokaiseen pulloon laitetaan eri määrä vettä. Urkuihin puhalletaan pullon yli kuin huiluun.

Haaraoksasta saa kovaa meteliä pitävän räikän, kun kiinnittää oksien väliin siiman tai rautalangan ja pujottaa siihen metallisia pullonkorkkeja.

Rytmimuna tehdään laittamalla tyhjään muoviseen pääsiäismunaan hiekkaa, herneitä tai riisiä. Lauma voi kokeilla eri vaihtoehtoja halutun laisen äänen tuottamiseksi. Munan voi lopuksi koristella mieleisekseen.

Sadetikku valmistetaan naulaamalla tyhjään pahviputkeen (pringlespurkkiin tai kangasputkeen) nauloja ja täyttämällä se pienillä kivillä tai herneillä. Putkenpäät laitetaan kiinni, ja putkea kääntelemällä syntyy sateen ääni.

Akela jakaa kullekin pentueelle eri soittimet valmistettavaksi. Pentueet valmistavat soittimensa ja harjoittelevat sovitun kappaleen säestämistä sillä. Lopuksi yhdistetään kaikkien pentueiden soitto.

Lisää vinkki

Liite