Sudenpentu osaa esiintymistaitoja ja äänenkäyttötapoja sekä rohkaistuu esiintyjänä.

Valikko

Tiedän miten esiinnyn hyvin


Tavoite:

Sudenpentu osaa esiintymistaitoja ja äänenkäyttötapoja sekä rohkaistuu esiintyjänä.

Kuvaus:

Lauma tekee erilaisia esiintymisharjoituksia ja harjoittelee äänenkäyttöä ja esiintymistapoja.
Sudenpennut harjoittelevat puhumista tilanteeseen sopivalla tahdilla, äänen voimakkuudella ja tavalla. Jokainen sudenpentu kertoo itsestään muun lauman edessä. Sudenpennut kokeilevat eri äänenvoimakkuuksia aina kuiskauksesta huutoon. Pelkän oman nimen tai jonkin lyhyen lauseen toistelukin riittää.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla
Taitoalueet Rohkeus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on rohkaista ja hillitä esiintymistä harjoittelevia sudenpentuja. Akela toimii harjoitusten ohjaajana ja vetäjänä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma harjoittelee esiintymistä ulkona. Akela keskustelee ensin sudenpentujen kanssa siitä, mitä asioita tulee ottaa huomioon kun esitys toteutetaan ulkona. Miten esimerkiksi valaistus, mahdollinen liikenteen ääni ja sää esimerkiksi tuuli vaikuttavat esiintymiseen? Lauma miettii yhdessä millainen ympäristö ulkona tukee esiintymistä. Tämän jälkeen sudenpennut harjoittelevat äänenkäyttöä ja esiintymistapoja ulkona.

Esittely Jokainen sudenpentu esittelee itsensä vuorollaan. Omassa esittelyssä voi kertoa esimerkiksi oman nimen ja itselle tärkeitä asioita sekä niitä asioita, missä hän on hyvä. Harjoituksen tavoitteena on, että jokainen sudenpentu rohkaistuu olemaan esillä. Tavoite on myös se, että sudenpentu osaa listata itselleen tärkeitä asioita ja kertoa niistä muille. Akelan tehtävänä on rohkaista sudenpentuja esiintymisessä. Akela antaa jokaiselle sudenpennulle esiintymistilanteessa tämän tarvitseman tuen.

Sudenpennut kokoontuvat piiriin. Välineeksi tarvitaan pallo. Tehtävänä on heittää palloa ringissä sudenpennulta toiselle ja sanoa oma nimi yhdessä sovitulla tavalla. Akela voi valita ensimmäisen tavan toimia. Ensimmäisellä kierroksella oma nimi voidaan esimerkiksi kuiskata. Tulevilla kierroksilla nimet voidaan vaikkapa huutaa, sanoa nopeasti tai hitaasti tai laulaa. Vaihtoehtoisesti akela ja sudenpennut voivat keksiä paikkoja tai tilanteita, joissa oma nimi sanotaan, esimerkiksi urheilukisoissa, surullisena, kirjastossa, oppitunnilla tai synttärijuhlissa.

Anna kissalle maitoa Sudenpennut istuva rinkiin. Yksi jää keskelle kissaksi. Kissa pyytää joltakin ringissä istujalta maitoa naukuen teatraalisesti. Kissalle vastataan päätä silittäen: "Voi voi kissa pieni, ei minulla ole maitoa. Mene kysymään *Villeltä* (jonkun leikkijän nimi)" Kissa menee seuraavan leikkijän luo naukumaan. Se, joka nauraa, joutuu kissaksi.

Hampaattomat eläimet - leikki Sudenpennut istuvat rinkiin. Tarkoituksena on yrittää puhua niin, etteivät hampaat näy. Aloittaja katsoo vierustoveriaan silmiin ja sanoo jonkin eläimen nimen. Vierustoveri jatkaa saman eläimen sanomista seuraavalle ringissä. Suuntaa voi vaihtaa vaihtamalla sanottavaa eläintä. Se tippuu leikistä, joka alkaa nauraa tai paljastaa hampaansa!

Lisää vinkki

Liite