Sudenpentu käyttää mielikuvitustaan.

Valikko

Sanoitan laulun uudelleen


Tavoite:

Sudenpentu käyttää mielikuvitustaan.

Kuvaus:

Lauma valitsee jonkin tutun laulun. On helpompi työstää tunnettuja lastenlauluja (esim. Ukko Nooa, Jänis istui maassa), jotka osataan ulkoa. Akela käy sudenpentujen kanssa läpi laulun sanoja ja säveltä. Lauma tai pentue päättää laululle uuden aiheen ja sanoittaa laulun uudelleen sen mukaisesti.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Luovuus Partiokulttuuri Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Akela valitsee helpot laulut ja antaa vinkkejä laulujen tekemiseen. Hän huolehtii siitä, että kaikkien ehdotukset tulevat kuulluiksi.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Iltaohjelma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma etsii akelan johdolla mahdollisimman monelle tutun virren ja opettelee sen. Sudenpennut sanoittavat jonkin tutun virren esimerkiksi omaksi iltalauluksi ja kiitoslauluksi.

Sudenpennut jakautuvat pieniin ryhmiin (2-4 henk). Johtaja valitsee OEK-laulukirjasta jokaiselle ryhmälle kaksi eri vaihtoehtoa, joista lapset valitsevat yhden sävelmän. Johtajan johdattelemana lapset pohtivat mitä kaikkea muuttavat tai säästävät sanoituksessa ja tarvitseeko sanoituksessa olla riimejä. Johtaja kirjoittaa sanoituksen ylös lasten sanellessa ja pohtiessa vaihtoehtoja. Akelalta tarvitaan avustusta. Lopuksi sudenpennut harjoittelevat laulua muutama kerta. Lauman kannattaa palata myöhemminkin laulamaan yhdessä uudelleen sanoitettuja lauluja.

Lauma voi tehdä oman laulun, joka kertoo omasta laumasta ja sen sudenpennuista.

Lisää vinkki

Liite