Sudenpentu osaa leipomisen ja yhdessä toimimisen perustaitoja.

Valikko

Leivon laumani kanssa


Tavoite:

Sudenpentu osaa leipomisen ja yhdessä toimimisen perustaitoja.

Kuvaus:

Sudenpentu leipoo yhdessä laumansa kanssa ja harjoittelee siivoamaan keittiön ruoanvalmistuksen jälkeen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Ruuanlaitto Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata toimintaa, neuvoja ja jakaa työtehtäviä. Lisäksi akela huolehtii turvallisuudesta, ajan käytöstä sekä ennakkovalmisteluista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma leipoo laskiaispullia pikapullien reseptillä. Pikapullien reseptejä löytyy hakusanan avulla. Pikapullataikinaa ei tarvitse kohottaa. Kauravispi sopii maidottomaksi kermavaahdoksi loistavasti.

Ohukaiset vaahterasiirapilla Lettujen tarvikkeet: • 1 banaani • 2 kananmunaa • ripaus kanelia • rasvaa (esim. voita paistamiseen) Lettujen lisukkeeksi: • vaahterasiirappia • Marjoja tai hedelmiä (esim. mustikoita tai omenaa siivutettuna) Erilaiset ohukaiset moninaisilla lisukkeilla ovat suosittu aamupala ja välipala Pohjois-Amerikassa. Niitä syödään muun muassa vaahterasiirapin kera. Vaahterasiirappi on vaahteroiden mahlasta tehtävää makeutusainetta. Vaahterasiirappia valmistetaan Kanadassa, erityisesti Quebecin alueella, ja Pohjois-Yhdysvalloissa. Valtaosa maailman vaahterasiirapista valmistetaan Kanadassa. Nämä ohukaiset on helppo tehdä maidottomana ja gluteenittomana. Resepti Banaani kuoritaan, pilkotaan ja laitetaan tehosekoittimeen tai blenderiin raakojen kanamunien ja kanelin kanssa. Aineksia sekoitetaan, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Jos ryhmä valmistaa lettuja trangialla, kannattaa varata enemmän aikaa aineiden sekoittamiseen. Rasva sulatetaan pannulla ja taikina laitetaan pannulle sen kokoisina pannukakkuina kuin halutaan. Ohukaisten annetaan paistua hetken. Sen jälkeen ne käännetään ja paistetaan toiseltakin puolelta. Lopuksi nauti banaaniletuista valittujen lisukkeiden kanssa. Lähde: Join in Jamboree 2019

Lauma leipoo pullaa. Taikinan kohoamisen aikana voi tehdä muita aktiviteetteja Kotikokki-jäljestä. Sudenpennut käyttävät leipoessaan mielikuvitusta. Pullista voi tehdä omakuvia tai muotoilla taikinasta lippukunnan logon.

Sudenpennut leipovat yhdessä pipareita tai keksejä. Esimerkiksi kauralastut syntyvät nopeasti. Taikinaa valmistetaan vaikka useammassa erässä, jotta kaikki pääsevät lukemaan reseptiä ja mittaamaan. Myös jäljet siivotaan yhdessä.

Lauma leipoo yhdessä sämpylöitä. Hyviä sämpyläreseptejä löytyy helposti netistä. Lauman tulee muistaa varata kertaan riittävästi aikaa. Sämpylöiden kohoamista odotellessa voi esimerkiksi harjoitella kattamaan pöytää.

Lisää vinkki

Liite