Sudenpentu osaa kattaa pöydän ja tuntee hyvät pöytätavat.

Valikko

Opin kattamaan pöydän ja tunnen hyvät pöytätavat


Tavoite:

Sudenpentu osaa kattaa pöydän ja tuntee hyvät pöytätavat.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee erilaisten ruokailuvälineiden kattamista ja paikkoja pöydällä. Hän harjoittelee toimimaan kohteliaasti ruokapöydässä.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Kaveritaidot Suomalainen kulttuuri
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata toimintaa, neuvoja ja jakaa työtehtäviä. Lisäksi akela huolehtii ajan käytöstä sekä ennakkovalmisteluista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut kertovat toisilleen kotien ja koulujensa pöytätapoja. Mitä yhteistä tai mitä eroja löytyy?

Lauma tekee oman ruokarukouksen. Se käyttää rukousta omilla retkillään tai leireillä.

Lauma tutustuu eri katsomusten ruokailutapoihin. Lauma voi kutsua kokoontumiseensa vieraita eri katsomuksista tai esimerkiksi soittaa koloillan aikana kysyäkseen tavoista. Sudenpennut tai akela voivat etsiä infoa myös netin avulla.

Lauma harjoittelee ruokapöydän käyttäytymissääntöjä näytelmien tai pantomiimien avulla. Sudenpennut valmistavat pienissä ryhmissä lyhyitä esityksiä ruokapöytätilanteista ja muiden pentujen tehtävänä on arvuutella, mikä tilanteessa meni pieleen tai missä kohteliaisuusohje oli kysymyksessä.

Partiossa ruokailuun kuuluvat ruokalaulu ja kiitokset. Lauma viettää partiomaisen ruokailun lauluineen ja huutoineen, jotta ruokailun eteneminen tulee tutuksi. Kauden päättäjäisissä lauma voi puolestaan esimerkiksi järjestää hienomman illallisen, jolloin käyttäydytään erityisen hienosti.

Sudenpennut harjoittelevat taittelemaan lautasliinoja. Netistä löytyy ohjeita monenlaisiin ja -tasoisiin taitoksiin.

Johtaja laittaa sivupöydälle ison kasan erilaisia astioita ja ruokaliinoja. Sudenpentujen tehtävänä on etsiä näistä tarvikkeista itselleen tarpeelliset ja kattaa oikeat välineet sovittua ateriaa varten.

Lisää vinkki

Liite