Sudenpentu osaa mitata ja tuntee yleisimmät keittiövälineet.

Valikko

Tutustun ruoanlaitossa käytettäviin mittoihin ja keittiövälineisiin


Tavoite:

Sudenpentu osaa mitata ja tuntee yleisimmät keittiövälineet.

Kuvaus:

Sudenpentu käyttää ruoanlaitossa tarvittavia mittausvälineitä ja keittiötarvikkeita. Hän harjoittelee ymmärtämään eri mittojen suhteita.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Ruuanlaitto
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata toimintaa, neuvoja ja jakaa työtehtäviä. Lisäksi akela huolehtii ajan käytöstä sekä ennakkovalmisteluista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut leipovat jotakin pienemmissä ryhmissä. Leivontareseptin avulla voidaan harjoitella oikeiden mitta- ja keittiövälineiden valintaa. Samalla on hyvä käydä läpi keittiövälineiden nimiä ja käyttötarkoituksia.

Sudenpennut testaavat muistiaan Kimin kokeella. Pöydälle valitaan erilaisia keittiössä tarvittavia välineitä. Yksi ryhmästä poistaa esineen muiden pitäessä silmiään kiinni. Silmät avattuaan jokaisen tehtävänä on keksiä, mikä väline puuttuu.

Sudenpennut tekevät pienemmissä ryhmissä tunnustelupussit. Riittävän isoon pussiin sujautetaan keittiössä tarvittavia välineitä. Muiden sudenpentujen tehtävänä on tunnustelemalla arvata, mikä esine pussissa on.

Sudenpennut mittaavat vettä purkkeihin, niin mittojen suhteet hahmottuvat. Ryhmä voi esimerkiksi testata, onko maitopurkki tosiaan yhden litran kokoinen tai kymmenen desilitran kokoinen. Samoin he voivat täyttää teelusikalla ruokalusikkaa ja ruokalusikalla desimittaa.

Lisää vinkki

Liite