Sudenpentu osaa valmistaa yksinkertaisen aterian ja toimia tiimissä.

Valikko

Valmistan laumani kanssa aterian ja syömme sen


Tavoite:

Sudenpentu osaa valmistaa yksinkertaisen aterian ja toimia tiimissä.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee ruoanlaittoa sekä yhdessä toimimista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Ruuanlaitto Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata toimintaa, neuvoja ja jakaa työtehtäviä. Lisäksi akela huolehtii turvallisuudesta, ajan käytöstä sekä ennakkovalmisteluista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut pistävät spagetteja nakkien tai makkarapalojen läpi. Jokaisen nakin läpi mahtuu monta spagettia. Sudenpentu laittaa spagettinakkinsa kiehuvaan veteen. Spagetit valmistuvat noin 10 minuutissa. Lähde: Norges speiderforbund

Lauma valmistaa yhdessä pikapitsat käyttämällä valmiita tortillalättyjä pitsapohjina. Kukin sudenpentu täyttää oman pitsansa. Tortillapohjainen pitsä paistuu nopeasti.

Tämän aktiviteetin voi toteuttaa myös retkellä. Sudenpennut valmistavat itselleen lounaan tai päivällisen retkikeittimellä. Esimerkiksi nakkikeitto on sopiva ruoka sudenpentujen valmistettavaksi.

Lauma valmistaa yhdessä aterian, johon kuuluu pää- ja jälkiruoka, esimerkiksi jauhelihakeitto ja hedelmäsalaatti. Sudenpennut suunnittelevat ruokalistan ruokaympyrän mukaisesti ja lautasmallia noudattaen. Jos omalta kololta ei löydy keittiötä, lauma voi pyytää lainaan vaikka lähikoulun kotitalousluokkaa. Sudenpennut jakavat tehtävät ruoanvalmistuksessa: yksi kuorii, toinen pilkkoo, kolmas raastaa. Aterian valmistuksen yhteydessä on hyvä harjoitella huomioimaan ruoka-allergiat. Akela huolehtii siitä, että ateri ehditään myös nauttia rauhassa. Myös tähän askeleeseen on helppo yhdistää muita aktiviteetteja, kuten pöydän kattamista.

Lisää vinkki

Liite