Sudenpentu osaa valmistaa yksinkertaisen aterian.

Valikko

Valmistan perheelleni aamupalan, välipalan tai iltapalan


Tavoite:

Sudenpentu osaa valmistaa yksinkertaisen aterian.

Kuvaus:

Sudenpentu valmistaa kotonaan perheelleen jonkin helpon aterian.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kotona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Ruuanlaitto
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on huolehtia kotien tiedottamisesta sekä ohjata sudenpentuja aktiviteetin toteutuksen suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Ruualla on merkitystä Sudenpentuja voi kannustaa valmistamaan perheelleen ympäristöystävällisen aamu, väli- tai iltapalan seuraavalla alustuksella: Joka päivä pitää syödä eikä ole sama, mitä suuhunsa pistää. Tarvitsemme monipuolista ravintoa, että jaksamme. Mutta ruoka ei ole pelkästään sinun ja perheesi asia. Ruuan tuottamiseen tarvitaan valtavasti peltoja, vettä, ravinteita ja energiaa. Käytössä on vain yksi maapallo, joten meidän on osattava toimia niin, ettemme pilaa sitä. Tässä oivallinen resepti maistuvaan välipalaan, jolla autat myös maapalloa voimaan hyvin. Kaurainen tuorepuuro (4:lle) 3 dl kotimaisia marjoja esim. mustikoita, mansikoita tai vadelmia 2 dl Elovena Plus -kaurahiutaleita 5 dl maustamatonta soijajogurttia 1 -2 rkl sokeria Soseuta marjat sauvasekoittimella. Sekoita kaikki aineet keskenään. Nosta tuorepuuro 5-10 minuutiksi jääkaappiin. Nauti perheen kanssa, aamu-, väli- tai iltapalana. Lähde: WWF

Lauma voi suunnitella kokouksessa jonkin aterian ja jopa harjoitella sen valmistamista. Jokainen sudenpentu toteuttaa sitten aterian kotoa löytyvillä tarvikkeilla. Esimerkiksi teeleivät ja tai jokin helpohko piirakka soveltuvat hyvin niin koloillassa kuin kotonakin tehtäväksi.

Sudenpennut laativat yhdessä kotiin vietäväksi ja vanhempien kuitattavaksi lapun, jossa kerrotaan sudenpennun tehtävästä.

Lisää vinkki

Liite