Sudenpentu ymmärtää siisteyden merkityksen keittiössä ja ruoanlaitossa.

Valikko

Ymmärrän siisteyden merkityksen


Tavoite:

Sudenpentu ymmärtää siisteyden merkityksen keittiössä ja ruoanlaitossa.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee toimimaan keittiössä ja siivoamaan keittiön ruoanvalmistuksen jälkeen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Ruuanlaitto
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ohjata toimintaa ja huolehtia siitä, että jokaisella sudenpennulla on tekemistä. Tämä aktiviteetti sopii hyvin myös pieneksi johtamistehtäväksi sudenpennuille. Tällöin aikuinen voi antaa siivousohjeet yhdelle pennuista, joka ohjeistaa muut tarttumaan toimeen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kotikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut arvuuttelevat esimerkiksi pienten näytelmien tai pantomiimiesitysten perusteella, mitkä asiat ovat edellytyksenä hyvälle ruoanlaitolle. Näyteltäviä asioita voivat olla esimerkiksi käsienpesu, huolellinen tiskaus ja ruoka-aineiden säilyttäminen oikeassa lämpötilassa.

Sudenpennut siivoavat keittiön kokkailun jälkeen. Johtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikille riittää hommaa. Jokaiselle sudenpennulle voi antaa oman vastuualueen siivottavaksi.

Jos lauma käy kaupassa ennen retkeä tai kokkailukertaa, akela voi pohtia yhdessä sudenpentujen kanssa, missä paikassa mitäkin elintarviketta tulee säilyttää ja minkä vuoksi.

Sudenpennut miettivät yhdessä, mitkä asiat ovat edellytyksenä hyvälle ruoanlaitolle. He valmistavat kolon keittiön seinälle julisteet esimerkiksi käsienpesusta, puhtaista välineistä ja puhtaista ruoka-aineista

Lisää vinkki

Liite