Sudenpentu osaa arvostaa puhdasta luontoa ja toimia siellä jälkiä jättämättä.

Valikko

Huolehdimme retken jätteistä


Tavoite:

Sudenpentu osaa arvostaa puhdasta luontoa ja toimia siellä jälkiä jättämättä.

Kuvaus:

Sudenpentu pohtii, miten pakata retkieväät, jotta niistä jäisi mahdollisimman vähän jätettä. Hän harjoittelee kierrättämään retken aikana syntyneet jätteet mahdollisimman tehokkaasti. Sudenpentu opettelee huolehtimaan leirialueen siisteydestä esimerkiksi tarkistamalla ettei teltan ympäristöön ole unohtunut karkkipapereita.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä
Taitoalueet Kestävä kehitys Retkeily Ruuanlaitto
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on huolehtia siitä, että retkellä on mahdollisuus kierrättämiseen. Hän ohjaa lasta huomaamaan puhtaan luonnon hyviä puolia ja helppoja tapoja huolehtia luonnon siisteydestä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leirikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauman retkellä jokainen sudenpentu saa vastuulleen jonkin jätelajin. Pennun tehtävänä on huolehtia retken ajan siitä, että kyseiselle jätteelle tarkoitettuun astiaan ei kerry muuta jätettä. Hän myös vastaa siitä, että ruuanvalmistuksen yhteydessä kyseiset jätteet päätyvät oikeaan astiaan.

Lauma järjestää retkipaikan ympäristössä siivoustalkoot. Tarkoituksena on kerätä ja kierrättää oikein retkimaastosta löytyvät jätteet.

Kun lauma on valmistanut retkellä ruokaa, se lajittelee jätteet oikeisiin paikkoihin. Sudenpennut pohtivat yhdessä, miten metsästä saadaan toimitettua metallit metallinkeräykseen, pahvi pahvinkeräykseen ja niin edespäin. Jokainen sudenpentu voi ottaa jonkin jätteen huolehdittavakseen kotiin ja kierrätysastiaan asti.

Lisää vinkki

Liite