Sudenpentu osaa partiomaisia tapoja ja tuntee partion kulttuuria.

Valikko

Opettelen laumani kanssa ruokalauluja ja huutoja


Tavoite:

Sudenpentu osaa partiomaisia tapoja ja tuntee partion kulttuuria.

Kuvaus:

Sudenpentu harjoittelee lippukunnan perinteisiä ruokalauluja sekä kiittämään ruuasta huudon avulla. Sudenpentu tutustuu ruokailun rakenteeseen: ennen ruokaa lauletaan alkulaulu ja ruokailun jälkeen kiitoslaulu. Usein myös vielä huudetaan kiitokseksi. Jokaisen pennun on hyvä tuntea vähintään kolme eri laulua ja huutoa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Partiokulttuuri Retkeily
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on ylläpitää ruokalaulujen ja -huutojen perinnettä lauman omissa tapahtumissa sekä olla esimerkkinä myös lippukunnan retkillä. Jos lippukunnan perinteet ovat akelalle vieraat, kannattaa asioista kysyä lippukunnan muilta johtajilta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leirikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela antaa pentueille jonkin ruokalajin nimen (esimerkiksi hernekeitto, makkara ja muusi tai jauhelihamakaronipata). Pentueen tehtävänä on keksiä ruokahuuto kiitokseksi kyseisestä ateriasta. Huudot esitetään vuorotellen omalle laumalle. Huudoista voi tehdä myös pienen kilpailun. Kun jokainen pentue on huutanut oman huutonsa, akelan laskettua kolmeen jokainen sudenpentu osoittaa sitä pentuetta, jonka huutoa piti parhaimpana. Eniten pisteitä kerännyt pentue voidaan palkita vaikkapa voittohuudolla.

Lauma jakautuu pentueisiin. Jokaiseen pentueen tehtävänä on kehitellä laumalle oma ruokalaulu. Helpointa on sanoittaa uudelleen tuttu laulu. Tällöin myös kaikki osaavat heti uuden laulun sävelen. Lauma valitsee ruokalauluista yhden tai useamman ja ottaa sen käyttöönsä ruokailujen yhteyteen.

Retken aikana joka aterialla lauletaan uusi ruokalaulu ja tutustutaan näin lauluperinteeseen. Ruokalauluja löytyy monista partiolaulukirjoista, mutta niitä voi keksiä myös itse.

Lisää vinkki

Liite