Sudenpentu tietää hygienian merkityksen retki- ja leiriolosuhteissa.

Valikko

Opin pesemään kädet ja tiskaamaan leiriolosuhteissa


Tavoite:

Sudenpentu tietää hygienian merkityksen retki- ja leiriolosuhteissa.

Kuvaus:

Sudenpentu miettii, miksi käsienpesu ja tiskaus on leiriolosuhteissa tärkeää. Sudenpentu harjoittelee tiskaamaan itse astiansa.

Suoritustiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily Turvallisuus
Kesto A 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on luoda tilaisuuksia, joissa sudenpentu pääsee harjoittelemaan leirihygieniasta huolehtimista. Jäljen aktiviteetit kannattaa toteuttaa retkiolosuhteissa. Akela myös huolehtii siitä, että vaikka retkikohteessa olisi tiskikone, sudenpennut pääsevät tiskaamaan omin käsin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leirikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Hygieniapari. Jokainen sudenpentu saa retken ajaksi toisesta pennusta hygieniaparin itselleen. Parin tehtävänä on retken ajan muistutella käsien pesusta ja muusta hygieniasta. Lisäksi pari tarkistaa tiskattujen astioiden puhtauden.

Akela valmistelee väittämiä ruokahygieniaan liittyviä väittämiä. Väittämiä voivat olla esimerkiksi: Kylmällä vedellä tiskatut astiat tulevat puhtaimmiksi. Käsien pesu ennen ruokaa poistaa bakteerit. Käsien kuivaamisella ei ole väliä. Tiskiaine poistaa astioista rasvan. Nokkapentu näyttää leikkialueelta paikan, jossa on vastaus kyllä ja toisen paikan, jossa on vastaus ei. Sudenpentujen tehtävänä on juosta siihen paikkaan, jonka vastaus on oikein.

Lauma keksii yhdessä tarinan, joka ohjaa tiskaamaan oikein. Tarinan juoni voi mennä esimerkiksi niin, että ensin lautanen sukeltaa aurinkoisena päivänä tyyneen järviveteen (esitiskausallas). Sieltä noustessaan se kohtaa suuren jättiläsharjan, joka hyökkää sen kimppuun. Harja kieppuu lautasen joka puolella. Onneksi lautanen pääsee pelastautumaan naapurijärveen (tiskiallas). Mutta voi, naapurijärvessä on myrsky ja...

Lauma pitää talkoot ja tiskaa kaikki kolon tai lippukunnan astiat. Tällöin tutuksi tulevat myös monet eri malliset tiskattavat.

Lisää vinkki

Liite