Sudenpentu osaa valmistaa yksinkertaista ruokaa avotulella ja osaa käyttäytyä avotulen läheisyydessä. Hän osaa odottaa tarvittaessa vuoroaan.

Valikko

Valmistan syötävää avotulella


Tavoite:

Sudenpentu osaa valmistaa yksinkertaista ruokaa avotulella ja osaa käyttäytyä avotulen läheisyydessä. Hän osaa odottaa tarvittaessa vuoroaan.

Kuvaus:

Sudenpentu valmistaa avotulella yksinkertaista ruokaa. Hän harjoittelee tunnistamaan, milloin nuotioon on hyvä laittaa ruokaa kypsymään. Sudenpentu oppii toimimaan turvallisesti nuotion läheisyydessä.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä
Taitoalueet Ruuanlaitto Tulenteko Turvallisuus
Kesto A 1 h
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on huolehtia turvallisuudesta sekä käytännön järjestelyistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leirikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Suklaakakkuja Ohje noin neljälle 120 g tummaa suklaata 120 g voita 3 kananmunankeltuaista 2 kokonaista kananmunaa 100 g sokeria 60 g vehnäjauhoja Pieniä alumiinivuokia, foliota Akela valmistelee taikinan kotona tai lauma valmistaa sen yhdessä kololla/kämpällä ennen nuotiolle menoa: Voi sulatetaan ensin ja sen joukkoon sulatetaan suklaa. Sokeri ja kananmunat vatkataan. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Vuoat voidellaan sisätiloissa valmiiksi. Retkellä sudenpennut täyttävät vuoat taikinalla ja käärivät vuoat folioon. Kakut paistuvat hiilloksessa noin 6-8 minuutissa. Lähde: Norges speiderforbund

Tikkuleipä 2 kuppia vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta hieman suolaa vettä Vehnäjauhoihin, leivinjauheeseen ja suolaan sekoitetaan niin paljon vettä, että siitä muodostuu taikina. Taikinan voi valmistaa kotona tai kololla ennen retkeä ja ottaa mukaan muovipussissa. Sudenpentu pyörittelee taikinasta makkaran, laittaa sen kepin ympäri ja paistaa leivän nuotiolla. Valmiin leivän päälle voi halutessaan sipaista nokareen voita. Lähde: Norges speiderforbund

Taivaalliset omenat Tarvikkeet: Omena jokaiselle, rusinoita, suklaata kanelia Sudenpentu poistaa omenasta siemenkodan ja täyttää reiän rusinoilla ja suklaalla sekä maustaa jälkiruoan kanelilla. Sudenpentu käärii omenan folioon ja paistaa sitä 5-10 minuuttia hiilloksessa.

Inkivääripäärynöiden ohje neljälle: 4 päärynää 4 cm tuoretta inkivääriä 4 rkl voita kuivattuja hedelmiä sokeria Sudenpentu kuorii päärynän ja poistaa siemenkodan. Sudenpentu kuorii inkiväärin ja leikkaa sen isoiksi paloiksi. Hän tekee nyyttejä, joissa on päärynät, inkivääri ja muut ainekset. Sudenpentu paistaa nyyttiä hiilloksessa noin 30 minuuttia ennen herkuttelua. Lähde: Norges speiderforbund

Kuivatut omenat: Jokainen sudenpentu viipaloi omenan noin 3 mm paksuihin viipaleisiin. Sudenpentu poistaa siemenkodan ja laittaa omenarenkaat kepille. Sudenpentu kuivaa omenaviipaleensa kepillä nuotion yllä. Lähde: DDS

"Englantilainen aamupala" Ainekset: peruna, kananmuna, pekoni + hammastikkuja, foliota Sudenpentu leikkaa perunasta kannen pois ja tekee perunaan niin ison kolon, että siihen mahtuu kananmuna. Hän laittaa kuoppaan muutaman pekonin palan ja rikkoo sinne myös kananmunan. Sudenpentu laittaa kannen takaisin paikoilleen ja kiinnittää sen hammastikuilla. Hän laittaa foliota perunan ympärille ja peruna hiillokseen. Peruna on valmis 20–30 minuutin jälkeen. Lähde: Norges speiderforbund

Pekonimakkarat: Sudenpentu käärii makkaran pekoniin. Pekonin voi kiinnittää makkaraan hammastikuilla. Makkara paistetaan normaaliin tapaan tikulla kunnes pekoniviipaleet ovat paistuneet. Lähde: Noreges speiderforbund

Lisää vinkki

Liite