Sudenpentu saa rohkeutta viettää yön teltassa metsässä. Hän oppii teltassa asumista niin, että teltassa on helpompi viettää leiriolosuhteissa useampikin yö.

Valikko

Olen yötä metsässä teltassa


Tavoite:

Sudenpentu saa rohkeutta viettää yön teltassa metsässä. Hän oppii teltassa asumista niin, että teltassa on helpompi viettää leiriolosuhteissa useampikin yö.

Kuvaus:

Lauma pystyttää teltan ja yöpyy siinä yhdessä. Yöpyminen teltassa on hyvä ottaa edellytykseksi ennen kuin sudenpennut voivat osallistua pidemmille leireille.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Metsässä
Taitoalueet Retkeily Rohkeus
Kesto viikonloppu
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus Vastuu elinympäristöstä
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on nukkua sudenpentujen kanssa ja pitää huolta turvallisuudesta. Akela tutustuttaa sudenpennut telttaelämän pieniin käytäntöihin, jotka helpottavat teltassa asumista. Tällaisia käytäntöjä ovat esimerkiksi teltan siisteydestä huolehtiminen, jokaiselle ja jokaisen tavaroille oman rauhan antaminen, teltan tuulettaminen, telttanarujen kiristämisen tarvittaessa ja se, että teltan kattoon ja seiniin ei sateella kannata koskea tai laittaa tavaroita nojaamaan seiniä päin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiritaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela tekee sudenpentujen ensimmäisestä telttayöstä erityisen tapahtuman. Tehdään nukkumaanmenohetkestä mukava ja viihtyisä. Kerrotaan tarinoita ja kuunnellaan teltan ulkopuolelta ja teltasta sisältä kuuluvia ääniä. Aamulla pidetään teltassa yöpyneille juhlat ja annetaan vaikka diplomit ensimmäisen telttayön kunniaksi.

Lauma yöpyy ensimmäisen yön teltassa viikonloppuretken yhteydessä. Näin sudenpennuilla on leirille mennessä jo kokemus teltassa yöpymisestä.

Lisää vinkki

Liite