Sudenpentu osaa arvostaa lippua ja käyttäytyä lipun ollessa läsnä. Hän saa kokemuksen joukkoon kuulumisesta.

Valikko

Osaan käyttäytyä lipunnostossa


Tavoite:

Sudenpentu osaa arvostaa lippua ja käyttäytyä lipun ollessa läsnä. Hän saa kokemuksen joukkoon kuulumisesta.

Kuvaus:

Sudenpennut harjoittelevat lipunnosto ja -laskutilaisuudessa käyttäytymistä niin, että tietävät, mitä siinä tapahtuu ja millaista käyttäytymistä heiltä odotetaan.
Sudenpentu voi myös itse harjoitella lipun nostamisessa tai laskemisessa auttamista.

Lippukuntien lipunnostoperinteet poikkeavat toisistaan, mutta yhteistä on kunnioittava käytös. Yleensä lipunnostotilaisuuteen tullaan hiljaa jonossa ja asetutaan kaareen. Partiolipunnostoihin kuuluvat myös muutamat komentosanat ja lipun tervehtiminen. Monessa lippukunnassa on myös tapana laulaa lippulaulu.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri Suomalainen kulttuuri
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Akela kertoo sudenpennuille lipunnostotilaisuuden luonnetta. Hän mahdollistaa lipunnostotilaisuuden harjoittelun etukäteen ja selittää, millaista käyttäytymistä sudenpennuilta missäkin kohtaa odotetaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiritaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma tutustuu Suomen lipun symboliikkaan.

Lauma harjoittelee piirtämään maamme lipun oikeassa mittasuhteessa.

Lauma tutustuu erilaisiin lipunnostossa käytettäviin lauluihin ja virsiin. Sudenpennut miettivät, mitä ne kertovat meidän maamme kulttuurista.

Akela tai lipunnosto tai -laskutilaisuuden johtaja voii varsin hyvin antaa asiallisia ohjeita toivotusta käyttäytymisestä retken tai leirin lipunnosto tai -laskutilaisuudessa tai ennen sen alkamista.

Akela sanoo erilaisia lipunnosto- tai laskutilaisuuden käyttäytymiseen ja tapahtumiin liittyviä väittämiä. Sudenpennut menevät kyllä tai ei -kylteillä varustetun puun luokse sen mukaan, mitä mieltä asiasta ovat.

Akela kertoo tarinaa laumasta, joka ei osannut käyttäytyä lipunnostossa. Sudenpennut reagoivat sovitulla tavalla aina, kun lauma käyttäytyy väärin ja korjaavat käyttäytymisen oikeanlaiseksi.

Lisää vinkki

Liite