Sudenpentu osaa huolehtia varusteistaan leiriolosuhteissa.

Valikko

Osaan kuivattaa märät vaatteeni


Tavoite:

Sudenpentu osaa huolehtia varusteistaan leiriolosuhteissa.

Kuvaus:

Sudenpentu oppii, miten vaatteet kuivatetaan leiriolosuhteissa. Hän huolehtii siitä, että kosteat tai märät vaatteet laitetaan kuivumaan eikä mytyssä rinkkaan. Hän harjoittelee vaatteiden kuivattamista leirillä.

Sudenpennut käyttävät varusteiden kuivattamiseen saunaa tai rakentavat kuivatuspuita ja saappaidenkuivatustelineitä, ripustavat pyykkinaruja varustetelttaan tai ulos.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Metsässä
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Kädentaidot Retkeily Turvallisuus
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela opastaa ja muistuttaa sudenpentuja. Akela selvittää sudenpennuille mihin märät varusteet viedään ja miksi niitä ei tule jättäää märkänä reppuun.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiritaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma tekee jo leirin pystytysvaiheessa valmiiksi kuivatuspaikat uimavarusteille tai mahdollisille kastuneille vaatteille. Pohditaan myös missä varusteet voi kuivata, jos ulkona sataa.

Lauma kokeilee erilaisista materiaaleista valmistettujen pyyhkeiden kuivattamista. Huomataan millaiset pyyhkeet kuivuvat nopeammin ja millaisten pyyhkeiden kuivuminen kestää kauan. Kokeillaan myös samanlaisten pyyhkeiden kuivattamista levitettynä tai mytyssä / taiteltuna. Huomataan, että levitetty pyyheliina kuivuu nopeammin.

Lisää vinkki

Liite