Sudenpentu osaa valita varusteensa niin, että hänen on mahdollista saada positiivinen leirikokemus. Hän tietää, mitä hänellä on mukana leirillä ja osaa pitää tavaroistaan huolta aikuisen avustuksella.

Valikko

Osaan pakata leirivarusteet


Tavoite:

Sudenpentu osaa valita varusteensa niin, että hänen on mahdollista saada positiivinen leirikokemus. Hän tietää, mitä hänellä on mukana leirillä ja osaa pitää tavaroistaan huolta aikuisen avustuksella.

Kuvaus:

Sudenpentu tietää, mitä leirille tarvitaan mukaan ja opettelee pakkaamaan tavaransa tarkoituksenmukaisesti.

Tavaroiden pakkaamisessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että tavarat pysyvät kuivina (pakataan tavarat erillisiin pusseihin rinkan sisällä), varavarusteet laitetaan pohjimmaisiksi ja usein tarvittavat tavarat helposti saataville. Kannattaa opettaa sudenpennut myös heti alusta alkaen siihen, että rinkan ulkopuolella ei roiku valtavaa määrää nyssäköitä. Lähtökohtaisesti kaikki pakataan rinkan sisäpuolelle.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela tutustuttaa sudenpennut leirillä tarvittaviin varusteisiin. Hän auttaa leirillä varusteista huolehtimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiritaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennuilla on mukanaan rinkat, jotka he ovat pakanneet leiriä varten. Lauma kisaa siitä, kuka nopeiten löytää tavaransa rinkasta. Kaikki seisovat piirissä. Akela aloittaa esimerkiksi sanomalla ”alkaa sataa, etsi sadevaatteesi”. Sudenpentujen tehtävänä on tuolloin etsiä rinkastaan sadevaatteensa ja laittaa ne päälle mahdollisimman nopeasti. Tämän jälkeen laitetaan kaikki tavarat takaisin rinkkaan. Nopein sudenpentu saa keksiä seuraavan tehtävän. Esimerkkejä tehtävistä: Aurinko paistaa – etsi aurinkohattu. Olet janoinen, etsi vesipullo. On aika suunnistukselle – etsi kenkäsi. On aika mennä nukkumaan – etsi makuupussi ja makuualusta. Lähde: DDS

Lisää vinkki

Liite