Sudenpentu osaa valita varusteensa niin, että hänen on mahdollista saada positiivinen leirikokemus. Hän tietää, mitä hänellä on mukana leirillä ja osaa pitää tavaroistaan huolta aikuisen avustuksella.

Valikko

Osaan pakata leirivarusteet


Tavoite:

Sudenpentu osaa valita varusteensa niin, että hänen on mahdollista saada positiivinen leirikokemus. Hän tietää, mitä hänellä on mukana leirillä ja osaa pitää tavaroistaan huolta aikuisen avustuksella.

Kuvaus:

Sudenpentu tietää, mitä leirille tarvitaan mukaan ja opettelee pakkaamaan tavaransa tarkoituksenmukaisesti.

Tavaroiden pakkaamisessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että tavarat pysyvät kuivina (pakataan tavarat erillisiin pusseihin rinkan sisällä), varavarusteet laitetaan pohjimmaisiksi ja usein tarvittavat tavarat helposti saataville. Kannattaa opettaa sudenpennut myös heti alusta alkaen siihen, että rinkan ulkopuolella ei roiku valtavaa määrää nyssäköitä. Lähtökohtaisesti kaikki pakataan rinkan sisäpuolelle.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Retkeily
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto A 30 min
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela tutustuttaa sudenpennut leirillä tarvittaviin varusteisiin. Hän auttaa leirillä varusteista huolehtimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiritaidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut valitsevat tavarakasasta leirille mukaan pakattavia tarvikkeita viestileikkinä. Samaan tai eri viestiin voi lisätä niiden pakkaamisen rinkkaan.

Sudenpennut laittavat leirillä rinkkansa rinkkatelineeseen tai muuhun maasta irti olevaan sovittuun paikkaan. Sudenpennut harjoittelevat sitä, että kun kaivaa jonkun tavaran rinkasta nostetaan tiellä olevat tavarat ensin pois ja sitten ladotaan ne takaisin rinkkaan. Rinkan ympäristöön ei jätetä mitään tavaroita lojumaan.

Akelalla voi olla mukanaan rinkka ja erilaisia tavaroita, joista osa on leirillä tarvittavia ja osa turhia. Sudenpentujen tehtävänä on pakata tarvittavat varusteet rinkkaan. Sudenpennut harjoittelevat pakkaamista myös yhdessä esimerkiksi sullovat makuupusseja suojapusseihinsa.

Lisää vinkki

Liite