Sudenpentu kehittää käsillä tekemisen taitojaan ja saa käsityksen leirielämää helpottavista rakennelmista ja niiden tekemisestä.

Valikko

Osallistun leirirakennelman rakentamiseen


Tavoite:

Sudenpentu kehittää käsillä tekemisen taitojaan ja saa käsityksen leirielämää helpottavista rakennelmista ja niiden tekemisestä.

Kuvaus:

Sudenpentu osallistuu hyödyllisen leirirakennelman tekemiseen. Tällaisia rakennelmia voi olla esimerkiksi rinkkateline, tuuletuspuu, ruokapussiteline tai kuivatusteline.

Ei ole tarkoitus, että sudenpentu osaa vielä itsenäisesti rakentaa leirirakennelmaa tarvittavine köytöksineen, vaan että hän saa kokemuksen siitä, miten rakennelma tehdään ja voi auttaa omalla panoksellaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Kädentaidot luovuus Retkeily
Johtamistaito: Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde ryhmassa-toimiminen
Johtajan tehtävä: Akela miettii rakennelman tekemisen ohjeita ja organisointia. Parhaan kokemuksen sudenpentu saa, mikäli hän saa apua ja neuvoa henkilökohtaisesti tai pienessä ryhmässä. Akela voi organisoida rakentamisen niin, että kokeneemmat leirirakentajat ovat auttamassa sudenpentuja. Akelan tehtävänä on myös huolehtia turvallisuudesta ja valmistautua paikkailemaan syntyneitä haavoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiritaidot

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Akela järjestää sudenpennut rakennusryhmiin. Ryhmä saa tietyn tehtävän ja avukseen kokeneemman leirirakentajan.

Sudenpennut osallistuvat leirirakennelman tekemiseen esimerkiksi hakemalla tarvikkeita tai pitämällä kiinni puusta, kun toinen harjoittelee köytöksen tekemistä tai sahaamalla puun sopivan mittaiseksi.

Lisää vinkki

Lisää liite