Sudenpentu osaa jalankulkijan ja pyöräilijän tärkeimmät liikennesäännöt.

Valikko

Tunnen jalankulkijaa ja pyöräilijää koskevat liikennesäännöt


Tavoite:

Sudenpentu osaa jalankulkijan ja pyöräilijän tärkeimmät liikennesäännöt.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu itselleen tärkeisiin liikennesääntöihin ja ainakin viiteen liikennemerkkiin.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kololla Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Kesto A 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela johtaa illan harjoitukset tai opastaa nokkapennut vetämään harjoitukset pienemmissä ryhmissä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikenne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma leipoo erilaisia liikennemerkkejä. Liikennemerkkejä voidaan tehdä esimerkiksi pullataikinasta tai yhdistämällä vaaleaa ja tummaa murotaikinaa pipareissa. Akela varmistaa etukäteen, että mahdolliset allergiat tulevat huomioiduiksi.

Sudenpennut askartelevat omat liikennemerkit ohjeeksi partiokololle. Samalla on hyvä kerrata, mitä mikin väri ja muoto liikennemerkeissä tarkoittavat. Sudenpennut voivat myös tehdä julisteita, joissa ohjataan toimimaan liikennemerkin ohjaamalla tavalla.

Akela tuo koloiltaan erilaisia liikennemerkkejä mustavalkoisina kopioina. Sudenpentujen tehtävänä on värittää liikennemerkit oikean näköisiksi ja muistella, missä niitä voi nähdä. Kun merkit ovat valmiit, voi lauma piipahtaa kolon ympäristöön ja etsiä vastaavat merkit kolon lähimaastosta. Lauma voi samalla kerrata, mitä mikin merkki tarkoittaa.

Liikenneturvan nettisivuilta ja esitteistä löytyy hyviä kuvia, joiden avulla voi harjoitella tieliikennetilanteita. Risteys- ja tienylityskuvien avulla on hyvä pohtia, kenen tehtävänä on väistää ja mitä vaaranpaikkoja tilanteeseen sisältyy. Ensimmäisen ja toisen vuoden sudenpennuille soveltuu hyvin myös Liikenneturvan Turvapupu.net –sivusto tehtävineen.

Liikenneturva on toteuttanut Youtube-sivustolle lyhyitä animaatioita erilaisiin liikennesääntöihin liittyen. Videoita löytyy etsimällä tekijän Liikenneturva videoita.

Sudenpennut opettelevat liikennemerkkejä muistipelin avulla. Kuvia Suomen liikennemerkeistä löytyy esimerkiksi Liikenneviraston sivuilta. Parin saamisen yhteydessä on hyvä kerrata, mitä liikennemerkki oikein tarkoittaa.

Lisää vinkki

Liite