Sudenpentu tietää, että liikenne on yhteispeliä.

Valikko

Tutustun poliisin tai ammattiautoilijan työhön


Tavoite:

Sudenpentu tietää, että liikenne on yhteispeliä.

Kuvaus:

Sudenpentu saa tietoa turvallisesta liikenteessä toimimisesta alan ammattilaiselta. Tutustuminen voidaan toteuttaa vierailemalla poliisilaitoksella tai kutsumalla poliisi vierailemaan koloillassa. Vieraaksi voidaan kutsua myös ammattiautoilija.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Akela kutsuu vierailijan tai järjestää vierailun. Hän huolehtii siitä, että vierailija tietää vierailun tavoitteet.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikenne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Akela kutsuu kololle vieraaksi ammattiautoilijan, esimerkiksi taksin-, rekan- tai linja-autonkuljettajan. Vierailijalle kannattaa kertoa etukäteen vierailijalle vierailun tavoitteista. Tarkoituksena on saada sudenpentu ymmärtämään, että liikenne on yhteispeliä ja että hänen toimintansa liikenteessä vaikuttaa muiden liikenteessä olevien toimintaan. Vierailija voi esimerkiksi kertoa, millaisia vaaratilanteita hän on kohdannut lapsiin, jalankulkijoihin tai pyöräilijöihin liittyen. Sudenpennut voivat pohtia, miten tilanteet olisivat olleet vältettävissä. Seuraavassa koloillassa on hyvä muistella, mitä vierailijalta opittiin sekä valmistaa ja postittaa hänelle kiitoskortti.

Akela sopii vierailun poliisilaitokselle. Hän kertoo, että vierailu liittyy liikennejäljen tekemiseen. Vaihtoehtoisesti akela voi kutsua poliisin vierailemaan ja kertomaan liikenneasioista koloiltaan. Seuraavassa koloillassa on hyvä muistella, mitä poliisilta opittiin ja valmistaa sekä postittaa vierailijalle. Jos lauma ei pääse vierailemaan poliisilaitokselle, löytyy www.poliisi.fi –sivustolta tietoa ja kuvia lapsia kiinnostavista aiheista, esimerkiksi poliisin virkamerkistä ja vaatetuksesta.

Lisää vinkki

Liite