Sudenpentu käyttää pyöräilykypärää.

Valikko

Ymmärrän pyöräilykypärän tärkeyden


Tavoite:

Sudenpentu käyttää pyöräilykypärää.

Kuvaus:

Sudenpentu ymmärtää, miksi pyöräilykypärän käyttö on tärkeää ja oppii kiinnittämään oman kypäränsä oikein.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Kesto 30 min
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela johtaa toimintaa. Hän näyttää mallia kypärän käytössä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikenne

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sudenpennut miettivät yhdessä, mitkä asiat ovat tärkeitä kypärää säädettäessä. Liikenneturvan sivuilta löytyy ohjeet oikeaoppisille kypäräsäädöille. Lopuksi jokainen sudenpentu säätää yhdessä aikuisen kanssa oman pyöräilykypäränsä sopivaksi.

Lauma jakautuu pentueisiin. Pentueet tekevät tutkimuksia kolon lähistöllä ja laskevat, kuinka monella pyöräilijällä näette kypärän 15 minuutin aikana. Lopuksi jokainen pentue pohtii tuloksia. Miksi ajetaan ilman kypärää? Pidetäänkö kypärää oikein päässä? Tutkimuksen tulokset voi koostaa vaikka lippukuntalehteen, nettisivuille tai kolon seinälle.

Lauma tekee kananmunakokeen. Liikenneturvalta voi hankkia pienen kypärän, joka sopii kananmunalle. Kananmunakypäriä löytyy myös piirien toimistoilta ja alueilta. Sen avulla voi testata kananmunan kestävyyttä ja huomata kypärän edut oman pään suojelemisessa. Kypärätesti löytyy myös Youtubesta Liikenneturvan julkaisemana.

Lauma toteuttaa pantomiimiesityksiä, joissa kypärää käytetään jollakin tavalla väärin. Esittäjänä voi olla akela tai joku sudenpennuista. Korjatkaa, miten tilanteessa tulisi toimia. Tilanteita voivat olla esimerkiksi avoinainen leukahihna, kypärä takaraivolla, liian iso kypärä tai kypärä päässä kiipeilytelineessä.

Lisää vinkki

Liite