Sudenpentu nauttii ulkona olosta ja noudattaa pelin sääntöjä.

Valikko

Pelaamme laumani kanssa ulkopeliä


Tavoite:

Sudenpentu nauttii ulkona olosta ja noudattaa pelin sääntöjä.

Kuvaus:

Sudenpennut pelaavat yhdessä jotakin ulkopeliä. Lauma valitsee ilman ennakkovalmisteluja perinteisen ulkoleikin (kymmenen tikkua laudalla, kirkonrotta, lipunryöstö, tuikku tms.) tai varaa etukäteen ulkopeliin tarvittavat varusteet ja paikan (esim. mölkky, kroketti tai umpihankijalkapallo).

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Suomalainen kulttuuri Vuorovaikutustaidot
Kesto A 1 h
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Akela katsoo että pelin henki on reilu ja kaikki saavat olla aidosti mukana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikunta

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lauma kutsuu ulkoleikki-iltaan mukaan myös naapurilippukunnan lauman. Pelin jälkeen voidaan pitää esimerkiksi yhteiset nyyttärit.

Lipunryöstö. Pelivälineeksi tarvitaan kaksi lippua, jotka voivat olla esimerkiksi lippuja, myrskylyhtyjä tai taskulamppuja. Leikkijät jaetaan kahteen joukkueeseen. Akela määrittää pelialueen. Pelialueen keskellä kulkee linja, joka jakaa alueen kummankin joukkueen omaan alueeseen. Kumpikin joukkue merkitsee omalle puolelleen kohtuullisen matkan päähän keskiviivasta vankilan. Tämän jälkeen joukkueet lähtevät piilottamaan omaa lippuaan sovittujen rajojen sisäpuolelle omalle puolelleen. Seuraavaksi vihelletään peli käyntiin. Joukkueiden tarkoituksena on saada käsiinsä vastapuolen lippu joutumatta vastapuolen pelaajien kiinniottamaksi. Lippu tulee kuljettaan keskiviivan ylitse omalle puolelle. Jos vastapuolella jää kiinni, joutuu pelaaja vastapuolen vankilaan. Oman joukkueen pelaaja voi käydä pelastamassa vankilasta. Voittaja on siis se joukkue, joka saa ryöstettyä vastapuolen lipun.

10 tikkua laudalla. Peliin tarvitaan kymmenen puutikkua sekä lauta ja kivi tai puupalikka laudan alle sen keskelle. Yksi pelaajista arvotaan etsijäksi. Tikut kerätään laudan matalaan päähän ja astumalla nopeasti laudan toiseen päähän lennätetään ne sikin sokin maahan. Etsijän pitää kerätä kaikki 10 tikkua takaisin laudan päälle, ja tällä välin muut pelaajat menevät piiloon. Kun etsijä on saanut kaikki tikut takaisin laudan päälle hän huutaa: ”Kymmenen tikkua laudalla!” ja alkaa etsiä piilossa olevia. Kun etsijä löytää piilossa olijan, molemmat lähtevät juoksemaan lautaa kohden. Jos etsijä ehtii ensin laudan luokse, koskee hän lautaa ja huutaa löydetyn nimen, jolloin tämä jää vangiksi odottamaan, että muutkin löydetään. Jos piiloutuja ehtii laudan luokse ensin, potkaisee hän tikut jälleen ilmaan ja juoksee takaisin piiloon. Muut piilossa olevat voivat myös pelastaa jo löydetyt jos ehtivät ennen hakijaa potkaisemaan tikut pois laudalta. Kun kaikki on löydetty, tulee ensimmäisenä löydetystä hakija.

Maastomonijalkapallo Pelin perussäännöt ovat jalkapallon säännöt. Pelissä käytetään kuitenkin kahta palloa samanaikaisesti. Peliä ei pelata kentällä vaan metsässä. Epätasaisuudet ja puut eivät haittaa. Maalit voivat olla kahden puun välissä. Kun joku on tehnyt maalin, jatketaan maalista suoraan. Joukkueet vaihtavat ”kentän” puolia noin viiden minuutin jälkeen. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite